8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Çevre Müdürlüğü'nden kömür uyarısı

Tokat İl Çevre ve Orman Müdürü İhsan İkinci, yaklaşan kış mevsimi öncesi daha temiz şehir havası için uyarıda bulunarak, "Kentte, denetim ekipleri tarafından rutin denetimler yapılarak kaçak, uygunsuz ve açık (torbasız) kömürün satışına ve kullanımına asla müsaade edilmeyecektir" dedi. 

Tokat'ta, tüm site ve apartmanlarda sıvı yakıttan katı yakıta geçilmesinden dolayı önümüzdeki günlerde havaların soğumasıyla birlikte hava kirliliğinin artacağına dikkat çeken İhsan İkinci, vatandaşları sıvı ve katı yakıt alınırken dikkatli olması konusunda uyardı. İkinci, 2005-2006 kış döneminde yapılan hava kirliliği ölçüm sonuçlarına göre İl merkezinin birinci derecede, ilçelerin ise ikinci derecede hava kirliliğinin yoğun olduğu yerleşim alanları içerisinde yer almakta olduğunu belirterek, "Havaların soğuması ve ilimizin topoğrafik yapısından dolayı hava kirliliği hissedilir oranda artacaktır. Hava kirliliğini en aza indirmek amacıyla, önceki yıllarda da olduğu gibi bu yılda oluşturduğumuz 'denetim ekibi' tarafından rutin denetimler yapılarak kaçak, uygunsuz ve torbasız kömürün satışına ve kullanımına asla müsaade edilmeyecektir. Denetimlerde kalorifer yakıcılarının 'Ateşçi Belgeleri'ne, yakılan kömürün 'Satış İzin Belgesi'ne, baca temizliğinin yapılıp yapılmadığına bakılarak, kalorifer kazanları yakma teknikleri kontrol edilecektir. Ayrıca sıvı yakıt kullanan yerler içinde tanklarda bulunan sıvı yakıtların analizleri yaptırılacaktır. İlimiz genelinde ısınma kaynaklı olarak 6 numara fueloil'in kullanımı ve satışı yasaktır. Bu kapsamda 2006-2007 kış döneminde kullanılacak sıvı ve katı yakıtların özellikleri 31.07.2006 tarih ve 2006/7 nolu İl Mahalli Çevre Kurulumuz'da belirlenmiştir" dedi. 

İkinci, denetimler esnasında Mahalli Çevre Kurulu kararlarına uygun katı ve sıvı yakıt satışı yapmayan mahrukatçı ve satıcılar ile tüketici durumundaki kamu kurum ve kuruluşları, site ve konutlarla ilgili 2872 sayılı kanun ve yönetmelikler uyarınca yasal ve cezai işlem yapılacağını sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2006 Perşembe 17:48:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
atilla başçuhadar IP: 212.174.143.xxx Tarih : 13.10.2006 10:33:36
denizcilik müstaşarlığı trabzon bölge müdürü olarak görev yaptıgım esnada trabzon limanına rusyadan gelen bazı gemilerdeki kömürün kükürt oranlarının yüksek yakıt kalorilerinin ise düşük oldugunu tespit ederek ülkeye girmesine müsaade etmemiştik.tabii bu arada kaçak olarak ülkimize girenlerinde tokat ilmiz dahil çevre illerde satıldığını duyduk.tokata rusyadan geldiği söylenilen kömürlerin menşeini trb valiliği ile koordine yaparak araştırmakta fayda oldugu düşünüyorum.atilla başçuhadar başbakanlık denizcilik müstesarlığı dış ilişkiler müdürü 0505 3470549