7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

CHP, Tokat adayını tanıttı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Tokat Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Rıfat İşeri partililere tanıtıldı.
CHP İl Teşkilatı tarafından Büyük Tokat Oteli'nde düzenlenen toplantıda, Tokat Belediye Başkan Adayı'nın Rıfat İşeri olduğu partililere ve basına duyuruldu. Toplantıda konuşan CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren, AK Parti Hükümeti'nin Türkiye'yi kendi hayal ettiği dünya biçiminde yönetmek ve götürmek istediğini ileri sürdü. Diren, "Biz bunu önlemeye çalışıyoruz, bu tehlikeli gidişe dur demenin bir kaç yolu var. Efendim, faizler düşmüş, döviz fiyatları düşmüş, her şey iyiye gidiyormuş, borsa yükselmiş. İçinizde kaç tane borsa ile ilgilenen insan var? Türk halkından kaç kişi borsa ile ilgileniyor, kaç kişi ithalat ihracatla uğraşıyor? Bizim insanımızın büyük çoğunluğunu ilgilendiren konu karnının doyması, sırtının pek olması. Bugün maalesef Türkiye'de açlık sınırının altında yaşayan insan sayısı yaklaşık yüzde 30 artmıştır. Türkiye'de fuhuş yüzde 57 artmıştır" dedi. CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren, şöyle devam etti.
"28 Mart yerel seçimleri, bu iktidarın kulağını çekmenin, aklını başına al arkadaş senin gidişin gidiş değil, sen böyle devam edersen biz seni bir daha o sandığa, o koltuğa oturtturmayız, indirmesini de biliriz demenin, o şımarıklığı durdurmanın yoludur."

"BALIKESİR SEKA FABRİKASI ALBAYRAKLAR'A ÖZELLEŞTİRİLDİ"
CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren, devlet yönetiminde şeffaflıktan bahsedildiğini de hatırlatarak, "Hani ihaleler kamu oyunun gözü önünde olacaktı? Tüm medya kullanılacak, şartnameler herkese ulaşabilecek, ihale zarfları Türkiye'nin önünde 70 milyonun önünde açılacaktı? Peki beyler Balıkesir Seka Fabrikası özelleştirildi. Yatırımcı sanayici arkadaşlarımdan edindiğim bilgilere göre, böyle bir tesisin sıfırdan maledilmesi için 1-1,5 milyar dolar gibi bir para lazım. Bu tesis 1 milyon dolara özelleştirildi. Kime? Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kasası olduğu sağır sultanın bile duyduğu Albayrak'lara. Bu Albayraklar'la hangi ilişki kuruldu sonra? Altı ay sonra da dünür olundu. Ondan sonra adaletten, haktan, hukuktan bahseden bir iktidar, bunun neresi inanılır arkadaşlar" diye konuştu.
NURHAN İÇMEZ - TOKAT
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2004 Salı 19:36:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?