9
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

CHP'li vekilden ilginç iddia

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tokat Milletvekili Feramuz Şahin, kenelerden insana geçen ölümcül Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı konusunda gizlenenler olduğunu iddia etti. Şahin, "Tokat ve Türkiye'de kene ısırması ile ilgili ölümlü kaç tane vaka var? Bu konuda kendisini sorumlu hisseden Bakan, Müsteşar, Vali, Sağlık İl Müdürü... Birileri çıkıp bu soruya net cevap vermek zorunda" dedi. 

CHP İl Başkanı Osman Kültürel, Merkez İlçe Başkanı Duran Kum ve partililerle birlikte Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Bekçi'yi makamında ziyaret eden Milletvekili Feramuz Şahin, basın mensuplarının KKKA hastalığı ile ilgili sorularını cevapladı. Şahin, KKKA hastalığını önceki yıllarda meclise taşıyarak soru önergesi verdiğini ifade ederek, bugüne kadar halen Sağlık Bakanlığı'nın çok ciddi bir çalışmasının olmadığını iddia etti. Tokat'ın kene ile anılmasının üzüntüsünü yaşadığını ifade eden CHP'li Şahin, "En son iki ölümlü vaka, günlükte hastanemize 20'ye yakın kene ısırması sonucu vatandaşımız geliyor. Hala bu konuda sağlık bakanlığının çok ciddi bir çalışması söz konusu değil. Açık alanlarda paçalarınızı çorabın içine sokun, balkonunuza çıkmayın, kapıyı örtün gibi önlemler sunuluyor. Şimdi Tokat'ta hasat zamanı. 'Kene var' diye çiftçiler araziye çıkmayacaklar mı? Sağlık Bakanı'nın görevi ne? Hala bu konuda verdiğim önergeye doğru-dürüst, müspet bir cevap alamadım" dedi. 

Şahin, Tokat ve Türkiye'de kene ısırması ile ilgili ölümlü kaç tane vaka olduğunun açıklanması gerektiğini belirterek, "Bu konuda kendisini sorumlu hisseden Bakan, Müsteşar, Vali, Sağlık İl Müdürü... Birileri çıkıp bu soruya müspet net cevap vermek zorunda. Halen gizlenen şeyler var. Kene ile ilgili hastaneye gelen vakaların kaçı ölümle sonuçlanıyor? Bunların bir an önce açıklanmasını istiyorum" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2006 Perşembe 11:13:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?