7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Çiftçiye 50 milyon TL destek!

TOKAT ÇİFTÇİSİNE 50 MİLYON TL DESTEK

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, Tokat çiftçisine 50 milyon TL destek verdiklerini söyledi.

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Tarım Kredi Kooperatifleri istişare toplantısına başkanlık etmek ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Tokat'a gelen Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım'ı makamında kabul etti. Vali Yılmaz, Tokat'ın tarım açısından ülke genelinde önemli illerden bir tanesi olduğunu belirterek, "Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği tarımın ana destekçilerinden bir tanesidir. Bunu her zaman söylüyorum birinci önceliğimiz tarım. O nedenle Tokat'ta tarıma verilen destekten hele hele son zamanlar da yapmış olduğunuz gerek personel, gerekse kredi ile ilgili yapmış olduğunuz desteklerden dolayı ilimiz adına sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım ise Tokat ve çiftçisini önemsediklerini belirterek çok büyük destekler verdiklerini söyledi. Tokat'ta ziraat mühendisi sayısını 25'e çıkardıklarını ifade eden Yıldırım, "Bu bölgede dondan, doludan zarar gören çiftçilerimizin borçlarını erteledik. Geçen dönemlerde Tokat bizim kurumumuzdan yeterli desteği alamıyordu. Tokat çiftçisine 50 milyon destek verdik. Önümüzdeki yıl bu rakamı daha da artıracağız. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri hükümetimizin çiftçilerimizi desteklediği kurumlar. Hayvan sayısını artırmak için çiftçimize yüzde sıfır faiz ile kredi kullandırmak istiyoruz. Önümüzdeki yıl uygun bir yer bulursak soğuk hava deposu kurmak istiyoruz" diye konuştu.

Tarım Kredi Kooperatifleri Sivas Bölge Müdürü Mustafa Kurt'ta hazır bulunduğu ziyarette Vali Yılmaz, konuklarına çeşitli hediyeler takdim etti.

TOKAT ÇİFTÇİSİNE 50 MİLYON TL DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 16:59:03
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 17:09:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?