24
Nisan
2024
Çarşamba
TOKAT

Cinayete müebbet hapis!

Tokat'ta bir genci öldürdükten sonra gömen sanıklara müebbet hapis cezası verildi.

Tokat'ta 1,5 yıl önce yaşanan cinayet olayında bir süredir kayıp olarak aranan Süleyman Mert Petik (19) öldürülerek Beşören köyü Karaca Mezrası civarında gömüldüğü ortaya çıkmıştı. Tokat İl Emniyet Müdürlüğü'nün başarılı takibi sonucu O.N. (16) ve Y.N. (19) isimli şahıslar yakalanarak cezaevine gönderilmiş. Yaklaşık 1,5 sene süren duruşma sonunda şahıslar kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası verildi. Mahkemece Y.N'nin duruşma süresince yansıyan iyi hali ve sabıkasız oluşu lehine takdiri indirim nedeni kabul edilerek 25 yıl, sanık O.N ise yaşının 15-18 yaş gurubunda yer almasından dolayı 15 yıl hapis cezası ile cezalandırıldı.

ANNE PETİK İDDİALARI YALANLADI

Avukat Samet Yılmaz ile basın mensuplarının karşısına geçen anne Fadime Kasap Petik, oğlunun uyuşturucu veya namus yüzünden değil kasten öldürüldüğünü söyledi. Oğlunun 'bin 500 TL uyuşturucu borcu yüzünden öldürüldüğü' yönündeki iddiaları yalanlayan Petik, "Mahkeme kararı belli oldu. Bazı iddialar ortaya atıldı ama gerçek olmadığı ortaya çıktı. Uyuşturucu olayını gördüğü için çocuğum öldürüldü" dedi.

Avukat Samet Yılmaz ise olayın farklı yerlere çekilmeye çalışıldığını ve bazı beyanlarda bulunulduğunu ama bunların gerçek olmadığının yapılan yargılama sonucu ortaya çıktığını söyledi. Yılmaz, "Uyuşturucu madde ticareti, namus davası ve hırsızlık iddiaları iddiadan ibaret kalmıştır. Sanıklar hakkında mahkeme ilgili kararı vermiştir. Bu anlamda açıklama gereği duyduk. Cinayet olayı yaklaşık 40 gün sonra ortaya çıkıyor. Alacak verecek meselesi yüzünden olduğuna dair iddialar somut kalmış durumda. Bu anlamda olayın evveliyatı bilinmiyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2013 Perşembe 12:25:33
Güncelleme :22 Ekim 2013 Salı 15:12:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?