8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

'Cumhurbaşkanı seçimle gelmeli'

Tokat Barosu Başkanı Mustafa Yavuz, Cumhurbaşkanı'nın seçimle göreve gelmesi gerektiğini söyledi.
 
Büyük Tokat Oteli'nde yapılan Tokat Barosu Başkanlığı seçimine mevcut Başkan Mustafa Yavuz, 3. dönem için aday olurken, Avukat Melih Yardımcı da oluşturduğu listeyle başkanlığa adaylığını açıkladı. Çoğunluğun sağlanmasıyla başlayan seçim öncesinde konuşma yapan Tokat Baro Başkanı Mustafa Yavuz, Cumhurbaşkanı'nın seçimle göreve gelmesi taraftarı olduklarını ifade ederek, "Esas önemli olan sonuçtaki seçimdir. Siz elit bir seçmesiniz ve içinizde en azı birden fazla yüksek okul mezunu gönül ister ki bu seçmenlik ve doğrudan temsil çok yakında yaşayacağımız ve ülkemizin bir takım gerilimlere sürükleyen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de uygulansın" dedi.
Daha sonra kürsüye konuşmacı olarak gelen AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, avukatlık yaptığı dönemlerde ve siyaset yaptığı bugünlerde hukukçular olarak söyledikleri "daha fazla özgürlük, daha çok demokrasi" şeklinde bir slogan olduğunu ifade ederek, "Daha fazla demokrasi, daha çok özgürlük için bir arada olmak ve bu toplumun refah düzeyinin yükselmesinin demokrasiden geçtiği, demokrasinin ise hukuka saygıdan geçtiğini bilen ve bu anlamda çalışmalarını yürüten bir toplumuz. Hukukçular toplum içerisinde elit bir toplumdur. Düşünce yapısı itibariyle sıradan insanın düşüncesinden farklı gerçekten toplum ilerlemesi, gelişmesine yönelik düşünceleri en iyi şekilde ifade eden topluluktur" diye konuştu.
 
Yapılan konuşmaların ardından avukatlar dilek ve temenniler bölümünde yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Konuşmaların ardından ise seçimlere geçildi.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2006 Cumartesi 16:56:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Dursun Elmas IP: 88.224.225.xxx Tarih : 7.10.2006 17:52:07
Yıllar öncesinden çok sevdiğim bir arkadaşımdır Mustafa YAVUZ... Ancak epeydendir Tokat merkezden ırak oluşumdan mıdır nedir sevgili Mustafa Bey'in baro başkanı olduğunu bilmiyordum. Kabahat benimdir. Selam gönül dostum Mustafa Yavuz Bey gardaşım... Başarılar diliyorum. Dursun Elmas şair-yazar Emk.öğretmen. www.davamiz.com