7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Darüşşafaka Eğitim Kurumları Tokat'ta

DARÜŞŞAFAKA EĞİTİM KURUMLARI TOKAT'TA

İstanbul Maslak'taki kampüsünde, tüm öğrencilere parasız ve yatılı İngilizce eğitim veren Darüşşafaka Eğitim Kurumları, 2010-2011 eğitim-öğretim yılı Darüşşafaka Giriş Sınavı öncesinde okul tanıtımı için Tokat'a geldi.

Öğretmenevi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya öğrenci velilerinin yanı sıra birçok eğitimci de katıldı. Darüşşafaka 9. Sınıflar Müdür Yardımcısı Çiğdem Kaya, babası hayatta olmayan, maddi imkanları yetersiz, yetenekli ilköğretim üçüncü sınıf öğrencilerine liseyi bitirinceye kadar parasız ve yatılı eğitim veren İstanbul'daki Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın okul giriş sınavlarıyla ilgili bilgi verdi. Kaya, Türkiye'de en eski sivil toplum kuruluşlarından sayılan Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın

1873 yılından bu yana babası hayatta olmayan, ailelerin maddi imkansızlıklar sebebiyle iyi eğitim fırsatı bulamayan öğrencilere, ilköğretim 4. sınıftan itibaren liseyi bitirinceye kadar tam burslu ve yatılı, İngilizce eğitim verdiğini kaydetti. Üniversiteyi kazanan öğrencilere ise Darüşşafaka Cemiyeti tarafından burs verilmeye devam edildiğini ifade eden Kaya, "2009-2010 eğitim-öğretim yılında Türkiye genelinde 70 ilden 838 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, öğrencilerin eğitim masraflarının yanı sıra

öğrencilerin giyim, barınma, yemek, kitap, sağlık gibi masrafları da Darüşşafaka Cemiyeti tarafından karşılanıyor. Halen Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nda tam burslu ve yatılı eğitim almakta olan 4 Tokatlı öğrencimiz bulunuyor. Bu sayının artması hedefleniyor. Darüşşafaka'yla yaşamları değişen öğrencilerin büyük hayalleri var" dedi.

Türkiye genelinde sınavların düzenlendiği merkezlerin Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van olduğunu ifade eden Kaya, 26 Mayıs tarihine kadar kayıtların devam edeceğini, sınav tarihinin ise 30 Mayıs 2010 pazar günü olduğunu sözlerine ekledi.

DARÜŞŞAFAKA EĞİTİM KURUMLARI TOKAT'TA
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 14:03:05
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 14:55:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?