8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Deprem TIR'ı Tokat'ta

DEPREM TIR'I TOKAT'TA

Tokat'a gelen Kuzey Anadolu Fay Hattı Deprem TIR'ında ilköğretim öğrencilerine deprem anında yapılması gerekenler uygulamalı olarak gösterildi.

Kuzey Anadolu Fay Hattı TIR'ı Bingöl, Erzurum, Tunceli ve Erzincan'dan sonra Tokat'a geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında 50 gün boyunca Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerindeki 20 il ziyaret edecek olan TIR, illerde düzenlenecek toplam 115 eğitim semineri ve TIR etkinlikleriyle yaklaşık 40 bin kişiye doğrudan ulaşılması hedefleniyor. Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda konuşlanan TIR'daki deprem simülasyonuna öğrenciler yoğun katılım gösterdi. Uzmanlar tarafından 10'ar öğrenci Deprem TIR'ına alınarak simülatör yardımı ile oluşturulan 6.0 şiddetindeki deprem anı yaşatıldı. Deprem anında alınması gereken tedbirler ve önlemle sıralanırken, simülasyon aracında 6 büyüklüğündeki depremde öğrenciler korku ve heyecan yaşadıkları gözlerden kaçmadı.

Kuzey Anadolu Fay Hattı TIR'ı projesiyle ziyaret edilecek iller arasında Elazığ, Bingöl, Erzurum, Tunceli, Erzincan, Gümüşhane, Tokat, Amasya, Çorum, Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Ankara, Karabük, Bolu, Düzce, Sakarya, Kocaeli, Tekirdağ ve Çanakkale yer alıyor. Kuzey Anadolu Fay Hattı turu 16 Haziran'da sona erecek.

DEPREM TIR'I TOKAT'TA
DEPREM TIR'I TOKAT'TA
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 18:52:01
Güncelleme :13 Mayıs 2010 Perşembe 18:55:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?