8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Devlet Hastanesi'ne modern destek

Erbaa Devlet Hastanesi'ne alınan laparoskopi cihazı hizmet vermeye başladı. Daha önceden hastanede ameliyatlar klasik yönetemlerle yapılmaktaydı. Alınan laparoskopi cihazı sayesinde genel cerrahi safra kesesi apandisit kadın doğum dış gebelik yumurtalık kisti ve tüp lipasyonu (kısırlaştırma) Ortapedi artroskoji (diz içi ameliyatları) üroloji kapalı prostat (tur) idrar yolları ve mesane (sidik torbası)görüntüleme ve ameliyatları daha pratik daha güvenli ve daha kısa sürede yapılacak. 

Bu sistemin en önemli avantajı açık cerrahide 5-10 cm açık yara açılmadan birkaç aletin gireceği 1 cmlik yerden kapalı olarak operasyunun yapılabilmesi ve daha kısa süre zarfında hastanın tedavisi yapılıp taburcu olmasına imkan vermesi. Bu işlem kalp hastalığı ve ilerlemiş akciğer hastalığı olanlarda da yapılmakta. 

Kendileriyle görüştügümüz hastane yöneticileri .Devlet hastanesi yöneticileri olarak amacımız Erbaa’lı vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek olacaktır. Erbaa’lı hemşerilere hizmet vermek için hiçbir zaman hizmetin maliyetini parasal yönünü degil hemşerilerimizin sağlıgını ön planda tutmaktayız dediler. 
Emin Temiz/Kenthaber/Erbaa
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2006 Cumartesi 18:34:17
Güncelleme :19 Temmuz 2006 Çarşamba 10:02:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
uğu ateş IP: 78.163.157.xxx Tarih : 4.09.2008 21:33:41

erbaa cook güzel her şeyiyle düzenli