7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Doktorlar görevde, hasta yok

DOKTORLAR GÖREVDE, HASTA YOK

Türkiye'de bazı illerde "Tam Gün Yasa Tasarısı"na karşı doktorlar iş bırakma eylemi yaparken, doktorların görev yaptığı Tokat'ta ise polikliniklerde hasta sayısının az olması dikkat çekti.

Tam Gün Yasa Tasarısı'nın TBMM Genel Kurul'da görüşülerek yasalaşması beklenirken, yasayla doktorların devlet veya üniversite hastanelerinde tam gün çalışmaları öngörülüyor. Hekimlerin, hastaneyle muayenehaneleri arasında seçim yapmak zorunda kalacakları yasayı protesto etmek için sağlık örgütleri iş bırakma eylemi başlatırken Tokat'ta ise devlet hastanelerinde doktorların poliklinik hizmeti vermesine rağmen hasta sayısında düşüş olduğu görüldü. Hasta sayısındaki düşüşün ise eylemlerle ilgili haberlerden

kaynaklandığı bildirildi. Bu durumdan ise muayeneye gelen vatandaşlar karlı çıktı. Fazla sıra beklemeyen vatandaşlar hastaneden kısa sürede muayene olarak ayrıldılar.

Tokat Tabipler Odası Başkanı Dr. Ahmet Müslehiddinoğlu oda binasında yaptığı basın açıklamasında kendilerine eylem yapılması ya da yapılmamasına dair herhangi bir baskı gelmediğini söyledi. Müslehiddinoğlu, hastaların mağdur olmaması için eylem yapmamaya karar verdiklerini ifade ederek, "Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde duyduğumuz kadarıyla 6 bölümde doktorlar poliklinik hizmeti yapmamış. Diğer hastanelerde hekim arkadaşlar görev başında" diye konuştu.

Müslehiddinoğlu, yasa tasarısı ile kamuoyunun yanıltıldığını, hekimlerin aylık gelirlerinde herhangi bir artış öngörülmemekte olduğunu ileri sürerek, "Yasayla hekimin maaş + döner sermayeden oluşan toplam aylık geliri sabit tutularak halihazırda kendilerine ödenen döner sermaye gelirleri eksiltilerek bu miktar temel maaşlarına ilave edilmektedir. Hal böyle iken, halkımız, hatta iktidar partisine mensup milletvekillerimiz de dahil olmak üzere çoğu milletvekilimiz medyada yer alan gerçek dışı rakamları doğru

zannetmektedir. Özellikle emeklilikle ilgili olarak da tatminkar bir düzenleme içermeyen Tam Gün Yasa Tasarısı'na bu hali ile karşıyız" dedi.

Tokat Tabipler Odası Genel Sekreteri Dr. Mete Bayburtlu ise Tam Gün Yasa Tasarısı ile hekimlerin Anadolu şehirlerine gönüllü gelme ihtimalinin son derece azalacağını ileri sürerek bu kentlerde hekim bulmakta sıkıntı yaşanacağını iddia etti.

DOKTORLAR GÖREVDE, HASTA YOK
DOKTORLAR GÖREVDE, HASTA YOK
DOKTORLAR GÖREVDE, HASTA YOK
DOKTORLAR GÖREVDE, HASTA YOK
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 20:28:02
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 20:53:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
TOKATLI IP: 78.187.19.xxx Tarih : 20.01.2010 11:06:12

arkadaşlar kusura bakmayın  hastaneye gidiyorduk  muayeneme gel giyordunuz muayene parasını alıyorsunuz  kontrolu 1 ay sonaya veriyordunuz   bu adamın parası yokmu varmı ? EĞER BİDE AMELİYATLIKSA  VAY GELDİ HASTANIN HALİNE . tabi engüzel arabalara siz biniyorsunuz hani galericiler derya doktordan en güzel villalarda siz oturuyorsunuz DAHA BEN HİÇBİR DOKTORUN  BANKADAN KIREDİ ÇEKTİĞİNİ GÖRMEDİM   ZATEN  VERGİDEN  DE HEP YA MATRAHSIZ YADA ZARAR EDİYORSUNUZ  YA BİDE  SIRALAMAYA GİRİN ALNINIZDAN ÖPEYİMM tabi hastanelerin emektar pratisyen doktorlarına diyeceğim yok onlara yarayacak bu kanun ...  ya halk zaten perişan bide yazdığınızı receteyi kendiniz okuyabilseniz *?