8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Dünya Çevre Günü kutlanıyor

TOKAT'TA DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Vali Şerif Yılmaz, gün geçtikçe çevreye duyarlı nesillerin yetişmesinin geleceğe bakış açısından umut verici olduğunu söyledi.

Tokat'ta, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri Seviye Belirleme Sınavı (SBS) nedeni ile bir gün önceden kutlandı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunan İl Çevre ve Orman Müdürü İhsan İkinci ile beraberinde Meteoroloji Bölge Müdürü Muharrem Şahin, TEMA Vakfı Tokat İl Temsilcisi Mustafa Yarılan ve öğrencileri Vali Şerif Yılmaz makamında kabul etti. Vali Yılmaz, gün geçtikçe çevreye duyarlı nesillerin yetişmesinin geleceğe bakış açısından umut verici olduğunu söyledi. Tokat'ta çevreye duyarlılık adına atık su arıtma tesisini açılacağını hatırlatan Vali Yılmaz, "Geçmiş yıllarda akılımıza hiç gelmeyen ve atık suların Yeşilırmak'a bıraktığımız dönemden bugün Yeşilırmak Havzası üzerinde Tokat ve Turhal'da atık su arıtma tesisleri faaliyete geçmiş oluyor. Eş zamanlı olarak ta katı atık depolama alanları ile ilgilide çalışma yapıldı. Çevrenin kirletilmesini önlemek için Kelkit Vadisi'nde aynı çalışmalar yapılıyor. Gelecek nesiller açısından bu çalışmaların ne kadar önemli olduğunu tüm vatandaşlarımız biliyor" dedi.

İl Çevre ve Orman Müdürü İhsan İkinci ise havanın kalitesi için yeşil alanların çoğaltılması konusunda büyük çaba gösterdiklerini söyledi. İkinci, "Amacımız sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının teminatı olan saygın ve öncü bir kurum olmaktır. Çevre bir eğitim meselesidir. Ancak bu sadece bir bakanlığın, tek başına bir kurumun başarabileceği bir iş değildir. Bu açıdan önce kendimizi sonra çevremizdekileri mutlak suretle çevre koruma bilincine eriştirme görevi bizlerindir" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından çevre günü dolayısı ile düzenlenen yarışmalarda ödül kazanan öğrencilere Vali Yılmaz, sertifikalarını verdi. Vali Yılmaz'ı ziyaretin ardından heyet Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin'i ziyaret etti.

TOKAT'TA DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİKLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 11:52:05
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 19:19:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?