7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Dünya Özürlüler Günü kutlandı

Dünya Özürlüler günü dolayısıyla düzenlenen programda Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Valilik binasına çıkamayan bedensel engellilerin yanlarına kadar inerek günlerini kutladı.

Sakatlar Derneği Tokat Şubesi Başkan Ali Aras ve yönetim kurulu üyeleri, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle Atatürk anıtına çelenk sundu. Daha sonra Sakatlar Derneği Tokat Şubesi Başkanı Ali Aras, bir grup dernek üyesi ile Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu’nu makamında ziyaret etti. Aras, geçmişten gelen bir imarı yapılanma nedeniyle sorun yaşadıklarını ifade ederek, problemlerini aktarırken, Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, "Özürlülerimiz bizim devlet, kamu hizmeti olarak ayağına kadar gitmemiz gereken birinci sınıf vatandaşlarımız" dedi.

Nasuhbeyoğlu da, Valilik binası girişinde bekleyen Sakatlar Derneği üyesi bir grup bedensel engellinin yanına kadar inerek günlerini kutladı. Eğitim, sağlık ve diğer hizmetleri götürmede özürlü vatandaşların dikkate almak durumunda olduklarını belirten Nasuhbeyoğlu, "Özürlülerimize bir takım sosyal hakların verilmesi de tabi yetmiyor. Süreklilik devamlılık arz edecek şekilde hayat kazandırma olgusu içinde bir yol izlememiz gerekiyor. Bu anlamda özürlü vatandaşlarımızın tamamına iş imkanı yaratmak gerekiyor" diye konuştu.

Nasuhbeyoğlu, Tokat Valiliği olarak özürlü vatandaşların sıkıntılarını, sorunlarını giderme konusunda çok duyarlı davrandıklarını da ifade ederek, "Bize ulaşanlara mutlaka yardım ve destek veriyoruz. Amacımız özürlü olan vatandaşlarımıza devlet, kamu imkanlarını en üst seviyede sağlamak olacak" şeklinde konuştu.

Sakatlar Derneği Tokat Şubesi üyeleri ise Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu’dan kendilerine iş imkanı sunulmasını istedi. Bunun üzerine Vali Nasuhbeyoğlu, özürlülerden iş için kendilerine proje sunmalarını isteyerek, "Bana bugüne kadar iş için bir program, bir düşünce ile gelen olmadı. Bu tür yaklaşımlarla gelenlere her türlü desteği vereceğiz" dedi.

tokat
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 13:05:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?