3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Duran dede hayran bıraktı

Huzurevi sakinlerinden 68 yaşındaki Duran Destegül, yaşına göre enerjik hareketleri ile gençlere taş çıkardı.

Tokat'ta gönül elçileri huzurevi sakinlerine "Sizi nasıl mutlu edebiliriz?" diye sorudu ve onlardan "müzik, eğlence ve oynamak istedikleri" cevabı alarak bu isteklerini yerine getirdi. Gönül Elçileri Projesi Tokat Koordinatörü ve Onursal Başkanı Tokat Valisi Mustafa Taşkesen'in eşi Betül Taşkesen de programa katılarak huzurevi sakinlerine karanfil vererek ellerinden öptü.

Tokat Folklor Araştırma ve Gençlik Spor Kulübü Derneği Üyeleri, Kafkas Derneği Üyeleri ile Çerkez Pınarlı Köyü Gençleri ve Yöresel Sanatçı Davut Şahin'den oluşan "Tokat Gönül Elçileri" yaşlıları coşturdu. Huzurevine yaklaşık 8 ay önce gelen 68 yaşındaki Duran Destegül'ün enerjik şekilde oyunlara iştirak etmesi alkış topladı.

Gençlere taş çıkararak kendisine hayran bırakan Desetgül, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile oynadı. Uzun süredir oyun havaları eşliğinde oynamadığını belirten Destegül, özlemini gidermenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Betül Taşkesen'in de halay çektiği programda huzurevi sakinleri unutulmaz bir gün yaşadı. Taşkesen, gençlerin bile bu kadar oynayamadığına dikkat çekerek, huzurevi sakinlerinin isteklerini yerine getirmekten mutlu olduklarını dile getirdi.

Tokat esnaflarının da gönül elçisi olarak ikramlar gönderdiği programın 15 günde bir devam edileceği bildirildi. 

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2013 Cumartesi 18:15:53
Güncelleme :2 Mart 2013 Cumartesi 18:19:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?