9
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Eğitim gönüllülerine hizmet binası

Tokat'ta, maddi imkansızlıklar nedeniyle dershaneye gidemeyen başarılı öğrencilere kurs veren "Yeşilırmak Eğitim Gönüllüleri Derneği" hizmet binasına kavuştu. 

Tokat Yeşilırmak Eğitim Gönüllüleri Derneği hizmet binası açılışına, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan ve davetliler katıldı. Yeşilırmak Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Ergin Baş, geçen sene 100 öğrenciye ücretsiz kurs verdiklerini ve bu sırasında mekan anlamında bir takım sorunlar yaşadıkları için böyle bir yeri hizmete açmaya ihtiyaç duyduklarını söyledi. Baş, "Öğrencilerimize daha rahat bir ortamda eğitim vermek, sorun yaşamamak için böyle bir yere ihtiyaç duyduk. Cumartesi ve Pazar günleri 4 sınıfımızda sabah ve öğleden sonra 150 öğrenciye ücretsiz gönüllü öğretmenlerimiz tarafından kurs veriyoruz. Özellikle köylerden kursa gelen öğrencilerimiz var. Hafta içinde ise üniversite hazırlık öğrencilerine öğretmenler nezaretinde etüt yaptırmayı planlıyoruz" dedi. 

Baş, dernek binasında ayrıca öğretmenlere hizmet içi kursu verildiğini, bunun yanında öğretmenlerin birlikte zaman geçirebileceği alternatif yer olduğunu sözlerine ekledi. AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ise parti olarak eğitime verdikleri önem ve desteklerden bahsederek, bu tür eğitim hizmeti veren yerlerin açılmasın arzu ettiklerini kaydetti. Yapılan konuşmaların ardından dernek binasının açılışını AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan yaptı.
iha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2006 Pazar 10:32:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vedat IP: 81.213.252.xxx Tarih : 29.11.2006 23:54:57
Yeşilırmak Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin faaliyetlerini geçen yıldan beri takdirle takip ediyor, bir tokatlı olarak memleketimizde son derece samimi ve halis niyetlerle gönüllü çalışmaların bulunduğunu görmek bizi sevindiriyor. Allah kolaylıklar versin