8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Eğitimsiz engelli kalmayacak

hüseyin şahinNiksar Belediyesi ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Koruma Vakfı Niksar Şubesi'nin ortaklaşa yürüttüğü "Niksar'da Zihinsel Yetersiz Çocukların Sosyal Entegrasyonuna Yönelik Rehabilitasyon Projesi" Avrupa Birliği Destekli olarak kayıtlarına başladığı bildirildi. 

Proje Koordinatörü Hüseyin Şahin, uygulamanın Türkiye'de bir ilk olduğunu, yenilikçi ve farklı yaklaşımıyla model bir proje olduğu söyledi. Şahin, projenin toplumumuzda dezavantajlı gruplar içinde yer alan sosyal güvenceden yoksun engelli bireylerinde toplumumuzun bir parçası olduğunu ifade ederek, "Bunlarında yaşarken toplum tarafından fark edilmeleri gerekiyor. Toplumda yetişkin birer birey olarak aktif rol almaları için zihinsel engelli bireylerden yeşil kartlı ve Bağ-Kur'a tabii veya herhangi bir sosyal güvencesi olmayan, sosyoekonomik yönden zayıf zihinsel engelli bireylerinde özel eğitim alarak rehabilite edilmesi gerekli" dedi. 

Projeleriyle ilgili bilgi veren Şahin, "Niksar İlçesi'nde ve köylerinde yaşayan 5-12 yaş arası zihinsel engelli çocukların duyu-kavram gelişimi, özbakım eğitimi, beslenme eğitimi, dil eğitimi, psikomotor beceriler ve günlük yaşam becerilerinin kazandırılması; 12-18 artı yaş grubundaki zihinsel engelli bireylere duyu-kavram, günlük yaşam becerileri, okuma yazma eğitimi, matematik eğitimi dil eğitimi ve beden eğitimi programlarında eğiterek topluma entegrasyonunun sağlanması ve ailelerin eğitimlerinin yapılarak proje bitiminde projenin sürdürülebilirliği sağlanacak" diye konuştu. 

Şahin, projeye desteklerinden dolayı Niksar Kaymakamı Mustafa Karabina, Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, Vakıf Başkanı Güler Öz, Yönetim Kurulu ve Okul Müdiresi Esra Bozyel'e teşekkür etti.
.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2006 Çarşamba 16:03:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?