25
Nisan
2024
Perşembe
TOKAT

Emekli olamadan öldü

Tokat'ın Turhal İlçesi'nde, Kronik Obstruktif Akciğer Hastalığı (KOAH) teşhisi konulan ve malulen emeklilik başvurusunda bulunmasına rağmen, engellilik oranı belirtilmediği için SGK'dan olumsuz yanıt alan yatalak hasta 66 yaşındaki Mehmet Çubuk evinde vefat etti. Oğlu Medet Çubuk, babasının en büyük hayalinin emeklilik olduğunu ama bunu göremeden öldüğünü söyledi.

Tokat'ın Turhal İlçesi'nde oturan 4 çocuk babası Mehmet Çubuk, uzun yıllar kahvecilikle uğraştıktan sonra 2006 yılında emeklilik başvurusunda bulundu. Ödenmiş 12 yıllık Bağ-Kur primi bulunan Çubuk'un başvurusu, prim günü eksik olduğu için reddedildi. Çubuk, daha sonra askerlik borçlanmasına karşılık 5 bin TL yatırdı, ancak yine emekli olamadı.

İlerleyen dönemde hastalanan ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne giden Çubuk'a burada 6 Mart 2012 tarihinde KOAH teşhisi konularak, evde günde 20 saat oksijen tedavisi görmesi kararlaştırıldı.

EMEKLİ OLAMADI

Mehmet Çubuk'un İstanbul'da oturan en küçük oğlu 22 yaşındaki Medet Çubuk, hastaneden aldığı raporla babasının malulen emekliliği için İstanbul SGK İl Müdürlüğü'ne başvurdu. Hastalıkla ilgili raporda herhangi bir özür oranı belirtilmedi. Aileye 7 Mayıs 2012 tarihinde SGK, 'Düzenlenen raporlar ve tüm dosyanız bölge sağlık kuruluna intikal ettirilmiş olup, yapılan tetkik neticesinde çalışma gücünüzün en az yüzde 60'ını kaybetmediğiniz kararına varıldığından malullük sigortası yönünden talebiniz reddedilmiştir' yazısını gönderdi.

Çubuk'a daha sonra 6 Aralık 2012 tarihinde tedavi için gittiği Sivas'ta ise Numune Hastanesi Sağlık Kurulu'nca kalp yetmezliği, akciğer rahatsızlığı ve kas iskelet sisteminde sıkıntı olduğu gerekçesiyle yüzde 97 özürlü raporu verildi. Aile bu kez, hastaneden alınan yüzde 97 özürlü raporunu SGK'ya gönderdi. Son gönderilen rapor ve malulen emeklilik başvurusuna ise henüz cevap verilmedi.

'EMEKLİ OLAMADAN GİDECEĞİM BU DÜNYADAN'

SGK'den yeni rapor için cevap bekleyen Mehmet Çubuk, tedavisini sürdürdüğü evinde dün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Kılınan cenaze namazının ardından Çubuk, ilçede bugün toprağa verildi. Cenazede gözyaşlarını tutamayan Mehmet Çubuk'un oğlu Medet Çubuk şunları söyledi:

"Sabah ilaçlarını içirmek istedim. 'Oğlum ortada kalacaksınız' dedi. Ben de, 'Baba niye ortada kalalım, senin canın sağ olsun' dedim. 'Yok oğlum, emekli olamadım. Yatalağım, devlet beni emekli yapmadı. Emekli olamadan gideceğim bu dünyadan' dedi. Söylediği son söz buydu. Emekli olması için çok uğraştık, 6 sene oldu. Her türlü mücadeleyi verdik ama olmadı. Güzel günleri görmedi."

...
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2013 Cuma 19:19:35
Güncelleme :29 Ocak 2013 Salı 15:18:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
A.RIFAT GÜLER IP: 94.120.170.xxx Tarih : 25.01.2013 19:34:55

 Bu haberi okuyupta sapasağlam malülen emekli olanlar utansınlar.Bu dünyanın öteki tarafıda var, hemde kaçınılmaz.