7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Emniyetten dolandırıcı uyarısı!

KONTÖR, PARA DOLANDIRICILARINA DİKKAT

Tokat polisi vatandaşları kontör ve para dolandırıcılığına karşı uyarmak amacıyla broşür astı.

Tokat'ta kontör dolandırıcılığına karşı halkı bilinçlendirmeyi amaçlayan polis; bu broşürlerde, asla kontör karşılığı için para veya bankalar aracılığıyla size verecekleri TC kimlik numarasına para göndermeyin uyarısı yapıldı.

Cep telefonunu arayarak kendini emniyet görevlisi asker veya adliye personeli olarak tanıtan kişilerce çeşitli sebepler gösterilerek yapılan cep telefonu kontör taleplerine itibar edilmemesi istendi.

Ayrıca kontör para dolandırıcılığı çeşitlerine dikkat çekilerek, "Kullanmış olduğunuz cep telefonundan sizi arayıp emniyet görevlisi, askeri rütbeli ve hakim-savcı konumundaki şahısların eşlerinin rahatsız edildiğini, taciz edildiğini, kendilerinin bu şahısları yakalamak için çalışma yaptıklarını; telefonunuzun sim kartının kopyalandığını, yüksek miktarda görüşmeler yapıldığını ve kişilerin tespitinin yapılabilmesi için çalışma ve operasyon yanacaklarını; sizin ve başka vatandaşların cep telefonu numaralarını, sizin adınıza teröristlerin kullandığı, çok konuşma yapıldığını size yüklü miktarda fatura geleceğini ve onların bu şahısları tespit etmek için Türkiye genelinde operasyon yapacaklarını belirtirse itibar edilmemeli ve kontör para gönderilmemeli. Cep telefonunuza ödül kazandınız şeklinde mesaj gönderip mesaj gönderen telefonla irtibata geçmeniz belirtilirse bilin ki dolandırılmaya çalışıyorsunuz. Lütfen bu ve benzeri dolandırıcılık çeşitlerine karşı duyarlı olun ve bunları asla inanmayıp polisle irtibata geçin" şeklindeki bilgilere yer verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2010 Salı 12:55:00
Güncelleme :26 Ekim 2010 Salı 13:22:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?