6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Engellilere tam not!

Tokat'ta Turizm Haftası etkinlilerinde davul-zurnanın sesini duymadan halk oyunları gösterisi yapan işitme engelliler ekibi izleyenlerden tam not aldı.

Tokat'ta turizm haftası etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programla başladı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz'ün konuşmasının ardından heyeti Vali Mustafa Taşkesen makamında kabul etti. Daha sonra stantların açılışı ile birlikte devam eden programda renkli görüntüler yaşandı. Yöresel halk oyunları ve mehteran ekiplerinin yaptığı gösteriler dikkat çekerken, en çok ilgi yöresel lezzetlerin sergilendiği stantlar oldu.

Vatandaşlara yöresel lezzetlerden bat, keşkek, pekmez, cevizli ekmek, yaprak sarma dolma ikram edildi. Vali Mustafa Taşkesen beraberinde Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek'le tek tek stantları ziyaret etti. Erbaa Belediyesi standı girişinde davul ekibinin gösterisi ile karşılanan Vali Taşkesen, 100 TL bahşiş verdi. Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan ise heyet yöresel lezzetlerden ikram etti. Turhal Belediyesi standı önünde ise Turhal Özel Eğitim Meslek Lisesi İşitme Engelliler folklor ekibinin gösteri yaptı. Davul ve zurnanın sesini duymadan hocalarının el işareti ile verdiği komuta uyarak halay çeken ekip dikkat çekti.

Turhal Özel Eğitim Meslek Lisesi Müdür Başyardımcısı Alaattin Yorgun, işitme engellilerin sosyalleşmesi amacıyla ellerinden tutuklarını ve 3 yıldır bu anlamda güzel sonuçlar aldıklarını söyledi.

Halk oyunları eğitmeni Alper Eryılmaz, ise işaret dili ile halk oyunlarının ilk başlarda zor olsa da bu zorluğu yendiklerini söyledi.

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, işitme engelliler folklor ekibini uluslararası boyuta taşıma kanaatinde olduğunu ve ekibe ellerinden gelen desteği vereceklerini kaydetti. Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, ekibin duymasa da halk oyunlarını kusursuz oynadıklarını belirterek tebrik ederek, "Eğitim her engelli aşıyor. Eğitildiği zaman insanoğlunun yapamayacağı şey yok. Yeter ki kabiliyetine uygun bir eğitim verelim. Bu onu gösteriyor. Hocalarını ve emeği geçenleri tebrik ediyorum" diye konuştu.

Turhal standının ardından diğer stantları da gezen Vali Taşkesen ve beraberindekiler en son Niksar Belediyesi standında bir engelli vatandaşın ebru sanatı yapmasını dikkatle izledi. Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, konuklara Niksar Ayvaz Suyu, ceviz, cevizli parmak ekmek, yaprak dolma ürünlerden ikram etti.

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2013 Salı 17:53:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?