11
Mayıs
2024
Cumartesi
TOKAT

Erbaa'ya raylı sistem

Tokat'ın Erbaa ilçesinde kurulması planlanan raylı sistem taşımacılığı ile ilgili, Erbaa Belediyesi fizibilite çalışmalarına başladı.

Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan önderliğinde oluşturulan heyet Adapazarı ve İstanbul'da raylı sistemin projesi, işleyiş ve işletim sistemleri ile ilgili bir dizi araştırma ve incelemelerde bulundu. Temaslarından ardından Tokat'a dönen Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, Erbaa için kurdukları hayalleri projelendirerek hayata geçirmek için çalıştıklarını kaydetti.

Başkan Yenihan, Raylı Ulaşım Sisteminin bu hayallerinden birisi olduğunu belirterek, "Önce hayal ettik ve bugün itibari ile proje çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Bunun için Adapazarı'nda özel bir firmaya ve İstanbul Ulaşım AŞ.'ye bir inceleme ve bilgi amaçlı gezi düzenledik. Özellikle İstanbul Ulaşım AŞ Genel Müdürü Ömer Yıldız ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Bizlere vermiş oldukları brifingde maksimum noktada bilgilendirme sağladılar. Erbaa'ya kurmayı düşündüğümüz raylı ulaşım sistemi ile ilgili gerek proje ve gerekse teknik personel anlamında her türlü desteği vereceklerini beyan etmeleri, ne kadar doğru bir yerden başlangıç yaptığımızı göstermektedir" dedi.

Başkan Yenihan, İstanbul Ulaşım AŞ'den gelecek olan teknik ekibin proje için Erbaa'da ön çalışmalara başlayacağını ifade ederek, "Tabi sadece İstanbul değil, Raylı Ulaşım Sistemi kullanan diğer büyükşehir belediyelerinden de bilgi ve tecrübe anlamında destek alacağız. Bildiğimiz kadarı ile ülkemizde sadece 9 büyükşehirde olan raylı ulaşım sistemini Erbaa'mıza kurmayı projelendirmek bile bizleri heyecanlandırıyor. Biz Erbaa'nın gelecek elli yılını projelendirmeye çalışırken, bugün için halkımızı büyükşehirlerde yapılan bu gibi önemli hizmetlerden de faydalanmalarını amaçlıyoruz. Allah'a çok şükür ediyorum. Yaklaşık 20 yıldır belediye başkanlığım dönemimde Erbaa için ne hayal ettiysem Cenab-ı Hak bize gerçekleştirmeyi nasip etti. Bizlerin düsturu niyet hayır, akıbet hayırdır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2013 Çarşamba 15:28:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
batık şehir IP: 78.186.77.xxx Tarih : 24.10.2013 09:39:23

 Helal olsun adam işini yapıyor ...