8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Gecikmeler müteahhitten

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Tokat-Turhal Karayolu duble yol çalışmalarındaki aksamanın müteahhit firmadan kaynaklandığını iddia etti.
Hükümetin Acil Eylem Planı'nda yer verdiği 15 bin kilometrelik Duble Yol Projesi çerçevesinde 50 kilometre uzunluğundaki Tokat-Turhal Karayolu'nda duble yol yapım çalışmalarına 2003 yılında start verilmişti. Aradan geçen yaklaşık 3 yıllık süreç içersinde 50 kilometrelik yolun tamamlanmaması tepkilere neden olurken, konuyla ilgili soruları cevaplayan AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, aksamanın müteahhitten kaynaklandığını ileri sürdü. Aslan, "Tokat-Turhal Karayolu duble yol çalışması hakikaten bizi üzen bir şekilde aksadı. Bu bizden ziyade maalesef müteahhidin bazı eksik çalışmalarından kaynaklanan bir çalıma idi. Bu anlamda sezon itibariyle yol yapımına uygun bir sezon değil. Ama mart ayı itibariyle yol yapım sezonun başladığı tarihten itibaren müteahhidin varsa alacağı alacaklarını temin edilecek. Bizim bildiğimiz kadarıyla alacağı yok. Kendisiyle de görüşerek bu işi devam ettiremeyecekse de Karayolları ile görüşüp çalışmasını fes edip yeni bir müteahhitle anlaşarak bu yaz bu yolun mutlaka bitirilmesi için biz üzerimize düşeni yapacağız" dedi. Aslan, müteahhidin verdiği süreler itibariyle yolun bitirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Çünkü neticede işi icra eden insanların verdiği sözler üzerine halkımızla bu sözleri paylaşıyoruz. Geçen yıl Eylül ayı sonu itibariyle müteahhit bize bu yolun tamimiyle tamamlanacağı sözünü vermişti. Çalışmasını bu plana göre yaptığını ve ödenek aldığını söylemişti. Ama maalesef bitiremedi bizde onun verdiği sözün karşısında biraz mahcup kaldık. İnşallah bu yaz bu yolu müteahhit değiştirmek suretiyle yolu tamamlayacağız" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2006 Pazartesi 21:37:07
Güncelleme :3 Mart 2006 Cuma 23:45:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AYSU KARACA IP: 81.214.152.xxx Tarih : 10.03.2006 18:10:05
BEN BIRSEYI COK MERAK EDIYORUM SECIMLER YAKLASTI TOKATIN SOZDE TOKAT DOGUMLU FAKAT BASKA YERDE BUYUMUS MILLETVEKILLERI MEYDANA GELIP SECIM OTOBUSUNUN USTUNE CIKTIGI ZAMAN ACABA HANGI TOKATA HANGI YAPTIKLARI ISLERDEN BAHSEDECEKLER BEN SADCE SU SORUMA CVB VERMELERINI ISTIYORUM TOKATTA MUHASEBECILIK YAPARKEN DAHA ALDI ARABANIN BANKA KREDISINİ ODEYEMEYEN ERGUN DAGCIOGLU MILLETVEKILI OLDUKTAN SONRA ANKARA BILKENT 2.ETAPTA NASIL IKI TANE 4 MILYON DOLARLIK VILLA ALDI SADECE BU SORUMA CVB VERSIN YETER