8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Gönüllü öğretmenlerdan kurs

Tokat'ta, öğretmenlerden oluşan Yeşilırmak Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından 100 öğrenciye ücretsiz OKS kursu veriliyor.
Yeşilırmak Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından belirli gün ve haftalarda yapılan çalışmaların yanında çeşitli okullardan katılan 100 öğrenciye hafta sonları OKS hazırlık kursu veriliyor. Derneğin Kurucusu ve Başkanı Ergin Baş, maddi imkansızlıklar nedeniyle dershaneye gidemeyen başarılı öğrencilere kurs imkanı verdiklerini belirterek, "Okullardan dershanelere gitme imkanı olmayan, belirli bir başarı seviyesinde olan öğrenciler talep ettik. Yaklaşık 220 civarında öğrenci müracaatı oldu. Ancak 100 öğrenciye böyle bir kurs verebileceğimizi bildirdiğimiz için bu öğrenciler arasında seviye tespit sınavı yaptık. Yapılan sınav sonucu 8. sınıf 100 öğrenciyi OKS hazırlık kursuna başlattık. Kursumuz sınav tarihine kadar devam edecek" dedi.
Baş, kursun ücretsiz olduğunun altını çizerek, "Dernek olarak Halk Eğitim Merkezi ile protokol imzalayarak yola koyulduk. Sonrasında ise yapılan talepler doğrultusunda 12 gönüllü öğretmen arkadaşımız Milli Eğitim Müdürlüğü'nden valililik oluruyla görevlendirildi. Öğretmen arkadaşlarımız tamamen bu kursları ücretsiz olarak veriyor. Öğrencilerden de herhangi bir ücret talep edilmiyor. Bunun yanında dokümanları da öğrencilerimize derneğimiz tarafından karşılanıyor" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2006 Cumartesi 20:01:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?