7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Görüntü kirliliği ortadan kalkıyor

TARİHİ MEVLEVİHANE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNDEN KURTARILIYOR

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, tarihi Mevlevihane'nin görüntüsünü bozan binanın yıkılması için gerekli devirlerin yapıldığını belirterek, "Tokat'ta Sulusokak ile Mevlevihane cazibe merkezi haline gelecek" dedi.

İslami eser olarak Türkiye'nin ve dünyanın en önemli ahşap Mevlevihanesi’nin görüntüsünü bozan 3 katlı betonarme binanın yıkılması için gerekli devir çalışmaları Vali Şerif Yılmaz'ın girişimleri sonucu tamamlandı. Yıkılacak binanın önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yılmaz, Tokat Mevlevihane Müzesi’nin bahçesinin daha önceki işlevini kazandırmak amacıyla yapılan bu binanın Maliye Bakanlığı tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredildiğini söyledi. Yapılan bu çalışmanın Tokatlılar adına önemli bir gelişme olduğunun altını çizen Vali Yılmaz, "Uzun zamandır buyana arkadaşlar çalışma yaptılar. Vakıflar Genel Müdürlüğümüzün Maliye Bakanlığı’na sunmuş olduğu peyzaj mimarisi çerçevesinde bu alan yeniden düzenlenip Mevlevihane Müzesi bahçesine dahil edilecek. Burada bir ticari faaliyet olmayacak. Tarihi eserimizin ortaya çıkmasına dışarıdan gelen misafirlerimizin de rahatça görebileceği bir alana kavuşmuş olacak. Böylelikle, Tokat'ta Sulusokak ile Mevlevihane cazibe merkezi haline gelecek. Sulusokak’ta Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz yıkılan dükkanların olduğu yerin ihalesini yaparak o alanda tamamlanmış olacak" dedi.

Vali Yılmaz, binada bulunan aile hekimlerinin kendi belirleyecekleri başka bir mekana geçeceğini, Verem Savaş Dispanseri, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nün taşındığını kaydetti.

Vakıflar Bölge Müdürü İsmail Aktaş ise yıllardır yıkılamayan binanın Vali Yılmaz'ın girişimleri sonucu yıkıldığını kaydetti.

Kısa sürede yıkım çalışmalarının başlatılacağı mekanın yeni görüntüsü ile turizme katma değer sağlaması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2010 Perşembe 13:00:04
Güncelleme :16 Aralık 2010 Perşembe 17:32:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?