8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

GOÜ'de rektör seçimleri

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde (GOÜ) yeni rektör adaylarını belirlemek için yapılan seçimde 2. dönem için aday olan GOÜ Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli 199 oyla en yüksek oyu aldı. 

GOÜ Şehir Yerleşkesi Konferans Salonu'nda yapılan rektörlük seçiminde 286 öğretim üyesinden 268'i oy kullandı. Seçimde 10 kişi boş oy kullanırken, 1 oy ise geçersiz sayıldı. Seçim sonucuna göre; Prof. Dr. Zehra Seyfikli 199, Prof. Dr. Zafer Gürler 26, Prof. Dr. Zekariya Altuner 8, Prof. Dr. Alper Durak 4, Prof. Dr. Abdul Reşit Brohi 3, Prof. Dr. Yaşar Akça 2, Prof. Dr. Murat Fırat 2, Prof. Dr. Yaşar Akçay 1, Prof. Dr. Osman Demir 1, Prof. Dr. İskender Askeroğlu 1, Prof. Dr. Faruk Taçer 1, Prof. Dr. Osman Çakmak 1, Prof. Dr. Gazenfer Ergüneş 1 oy aldı. 

Seçim sonunda kısa bir konuşma yapan GOÜ Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, öğretim üyelerine teşekkür etti. Seyfikli, "Akademisyen arkadaşlarımız özgür iradeleriyle oylarını kullandı. Çalışmalarımızdan memnunlar ki beni destekledi. Hepsine teşekkür ediyorum" dedi.
Öte yandan seçim sonunda ilk 6 adayın isminin Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'na bildirileceği, YÖK tarafından yapılan eleme ile sayının 3'e indirilip, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e sunulacağı ve Cumhurbaşkanı Sezer'in 3 adaydan birisini GOÜ Rektörü olarak atayacağı kaydedildi.
iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2006 Salı 00:50:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet berin IP: 195.175.36.xxx Tarih : 13.10.2006 00:56:36
kendi egosunu tatmin etmekden başka hiç bir yararı olmayan bu hocamızdan acaba ne zaman kurtulabilecek tokat? üniversitenin acil servisini açmaktan aciz eski rektör zehra seyfikli hanıfendi kendi megalomanik siyasi kadrolaşmasıyla cevher gibi birçok uzman hekimin gop üniversitesine başlangıcını onaylamayarak tokatın saglık alanında yaptıgı yanlışların farkında degiller galiba.biz tokatlılar olarak bir dönem daha onu görmeye dayanamıyoruz.