8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

GOÜ'de rektörlük seçimine doğru

TOKAT'TA REKTÖRLÜK SEÇİMLERİNE DOĞRU

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Rektör adayı Prof. Dr. Rüştü Karaman, "Küresel rekabetin acımasızca hız kazandığı günümüzde bir ülkenin çağdaş uygarlık seviyesine çıkabilmesi ve uygarlık yolunda emin adımlarla ilerleyebilmesi, ancak üniversitelere gereken önemin verilmesi ile mümkündür" dedi.

GOÜ Rektör adayı Prof. Dr. Rüştü Karaman, üniversitelerin her zaman bir ülkenin göz bebeği olması gerektiğini, yükseköğretim ve bilimsel araştırmaların önem ve değerinin mutlaka çok iyi bilinmeli ve anlatılması gerektiğini söyledi. Geniş açıdan bakıldığında üniversitelerin yalnızca öğretim yapılan kurumlar olarak görülmemesi gerektiğini ifade eden Karaman, "Küresel rekabetin acımasızca hız kazandığı günümüzde bir ülkenin çağdaş uygarlık seviyesine çıkabilmesi ve uygarlık yolunda emin adımlarla ilerleyebilmesi, ancak üniversitelere gereken önemin verilmesi ile mümkündür. Bilimin ve toplumun gelişmesine ortam sağlamayan üniversitenin bir kurstan farkı kalmayacaktır. Düşünen özgür beyinlerin buluşma yeri olan üniversiteler, bilim insanlarının yapacakları bilimsel çalışmalar ve buluşlar ile insanlığa hizmet sunacak, toplumu sonsuza kadar aydınlatacaktır. Üniversiteler bir yandan toplumun sosyoekonomik hayatında gelişme sağlarken, diğer yandan insanlığın evrensel gelişimindeki öncü rolünü her zaman koruyacaktır. Sonuçta böylesine önemli olan bir kurumun idaresine talip olanların da gerekli donanıma ve entelektüel bir vizyona sahip olmalarının gerekliliği çok açıktır" diye konuştu.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin devleti ve milleti ile barışık bir üniversite olacağını ifade eden Prof. Dr. Karaman, "Bu duygu ve düşünceler içerisinde, mensubu olmaktan her zaman gurur duyduğum ve 20 yıla yakın bir süredir büyük onurla hizmet ettiğim Gaziosmanpaşa Üniversite'sinin altıncı dönem rektörlük görevine talibim. Bu süreçte, üniversitemizin geleceği ile ilgili özgün projelerime, geniş vizyon, heyecan ve deneyimlerime güveniyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2010 Pazartesi 17:49:00
Güncelleme :11 Ekim 2010 Pazartesi 17:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yazık IP: 78.168.197.xxx Tarih : 14.10.2010 19:36:50

eğer bu akademisyenlerin hepsi adnan çiçek gibi ise gop ünv. dende hiç bir nane olmaz.