8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Havaalanı açılışına 3 bakan

Tokat Havaalanı'nın 3 bakanın katılacağı törenle yeniden hizmete açılacağı bildirildi. 

Bir süre önce yapılan çalışmalarla yenilenen Tokat Havaalanı'nın 3 Aralık 2006 Pazar günü düzenlenecek açılış törenine, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in katılacağı kaydedildi. Konuyla ilgili parti binasında açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Mustafa Boyraz, yeni baştan yapılan Tokat Havaalanı'nı bakanların katılımıyla açacaklarını söyledi. 

Programda bakanlara kentin sorunlarını aktaracaklarını ve ayrıca Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile beraberindekilere özelleştirme sürecinde olan TEKEL Tokat Sigara Fabrikası'nı gezdirmeyi ümit ettiklerini ifade eden Boyraz, "Sigara fabrikasına yatırımlarımız devam ediyor. Tokat Sigara Fabrikası özelleştirme kapsamından çıkmadı. Ama Türkiye'de özelleştirilecek en son sigara fabrikasıdır. Şu an fabrikamız yüksek kapasiteyle çalışıyor. TEKEL'in pazar payında Tokat Sigara Fabrikası'nın önemi çok büyük. Bunlarla ilgili bakanlarımızla görüşeceğiz. Program dışında fabrikamızı bakanlarımıza gezdirmeyi düşünüyor. Ayrıca Ulaştırma Bakanımıza da Tokat-Turhal demir yoluyla ilgili dosya hazırladık. Kendilerinden bu konuda söz almayı bekliyoruz" diye konuştu. 

3 Aralık Pazar günü yapılacak açılış töreni için Ankara'dan uçakla Tokat'a gelecek olan bakanlar, saat 11.00'de havaalanın açılış törenine katılacak. Bakanlar töreninin ardından Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi ve AK Parti İl Teşkilatı'nı ziyaret ederek, daha sonra uçakla Çanakkale'ye geçecek.
iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2006 Cuma 09:23:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?