9
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Havaalanında geri sayım başladı

Tokat Havaalanı’na tekrar hava trafiğine açılmasına sayılı günler kala çalışmalar son aşamasına geldi. Havaalanında seyrüsefer cihazlarının kontrolü için DHM gelen uçağın test uçuşu yaptığı kaydedildi. 

Tokat Havaalanı’nda yaşanan son gelişmelerle ilgili Vali Erdoğan Gürbüz, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Havaalanı Müdürü Semih Bayındır ve Atlasjet Tokat Bölge Müdürü Adnan İkikat ile birlikte Valilik Toplantı Salonu’nda açıklamalarda bulundu. Vali Gürbüz, Atlasjet Havayolları’nın 90 kişilik uçaklarıyla 6 Kasım tarihinde haftada 7 gün seferlerine başlayacağını söyledi. 

Yapılan çalışmalarla havaalanı pistinin komple yenilendiğini ifade ederek, "Havaalanını adeta yeniden yaptık. Artık Tokat'ın Havaalanı 6 Kasım tarihinde Atlasjet 90 kişilik uçakları ile sefere başlayacak. Havaalanımız artık yapılan çalışmalar ile bin 950 metre uzunluğunda. Sağ ve sol şeritlerde çalışmalar yapıldı. Bugünde çizgiler çiziliyor. Bir kaç gün içerisinde yapılan bütün çalışmalar ile dört dörtlük bir havaalanına kavuşacağız. Artık Tokat ekonomik, sosyal ve hizmet yönünden havalanıyor'' dedi. 

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek de havaalanında 15 santimetre beton üzerine 10 santimetre asfalt yapıldığını ve 250 metre uzatıldığını kaydederek uçuş trafiğine açık olduğunu kaydetti. Havaalanı Müdürü Semih Bayındır ise VOR cihazı konusunda açıklamalarda bulundu. Bayındır, "Yeterli bir yer bulunursa veya başka bir vor istasyonu tesis edilirse genel müdürlüğümüz çalışmalara devam ediyor. Cihazın temini yoluna gidilecek. Bir havaalanın güvenliği için ne gerekiyorsa bunu meydana yerleştirir. Şuan arazi şartları buna uygun değil. Değişik çalışmalar yapılıyor. Dün hava seyrüsefer cihazlarımızın testi için genel müdürlüğümüz uçak görevlendirdi. Uçağımız geldi cihazlarımızı test etti. Fazla bir sıkıntımız yok" şeklinde konuştu. 

Son olarak konuşan Atlasjet Tokat Bölge Müdürü Adnan İkikat ise uçaklarda öğrenci ve 65 yaş üzeri yolculara yüzde 25 indirim yapıldığını, 84 YTL'den başlayan fiyatlarla vatandaşların İstanbul'a uçabileceğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2006 Salı 18:11:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?