7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

İl Genel Meclisi'nden eğitime destek

İL GENEL MECLİSİ'NDEN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Tokat İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol, bu yılı milli eğitim yılı olarak ilan ettiklerini ifade ederek, "Toplam 14 milyon TL'lik bir rakamı eğitime harcayacağız" dedi.

İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak 2010 yılında yapılan çalışmalar, proje ve programlarla ilgili basın açıklaması yapan Elibol, bu yılı Milli Eğitim yılı olarak ilan ettiklerini kaydetti. Elibol, Milli Eğitim'de çok ciddi bakım onarım çalışmasına gireceklerini ifade ederek, "2009 yılından devreden ve bakanlıktan gelen ödeneğimiz artı 2011 yılı için İl Özel İdaresi'nin programladığımız ödenekle birlikte toplam 14 milyon TL'lik bir rakamı milli eğitime harcayacağız. Bunların içerisinde yeni derslik okullarımız ve bakım onarım projelerimiz var. Bu bölümde 180 projemiz var. Kırsaldaki bütün ilköğretim okullarımızı elden geçirip bakım onarımlarını yapıp ayağa kaldırmak istiyoruz. Malum yeni yaptığımız okullarımızın hepsi son derece lüks, depreme dayanıklı. Temiz çevre temiz okul kampanyamızla da normalde programa alınmayan bütün okullarımızın ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne ait bütün spor sahaları ve kapalı spor salonlarının bakım onarımı için 2,4 milyon TL'lik bir bütçe oluşturduklarını ifade eden Elibol, sağlıkla ilgili de yeni Devlet Hastanesi yanına kadın doğum ve çocuk bakımevi hastanesi ihalesinin bitirilerek inşaatına başlanacağını söyledi. Hastane arsası ve karayollarının o bölgeden taşınmasını üstlendiklerini hatırlatan Elibol, Reşadiye ve Zile'de hastane için özel idare arsasını tahsis ettiklerini söyledi. En uygun faizle 15 milyon TL'lik kredi almak için çalışma yaptıklarını ifade eden Elibol, vatandaşların hizmetini görmek için 5 yıl vade ile bu krediyi alarak kullanmayı arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

Elibol, basın mensuplarına inşaat çalışmaları biten 18 derslikli Arif Nihat Asya Lisesi ile merkeze bağlı Yaydalı köyünde devam eden yol çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Köylülerin yolun genişletilmesi ve duvar inşaatlarında karşılık beklemeksizin verdikleri desteklere teşekkür eden Elibol, il genelinde yol çalışmalarını hızla devam ettiğinin altını çizdi.

İL GENEL MECLİSİ'NDEN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2010 Salı 13:26:03
Güncelleme :15 Haziran 2010 Salı 19:49:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?