7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

İnternet kafeler denetlendi

TURHAL'DA İNTERNET KAFELER DENETLENDİ

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, belediye zabıta ekipleriyle birlikte ilçede faaliyet gösteren internet kafeleri denetledi.

Turhal Belediyesi Zabıta ekiplerinin belirli aralıklarla yapmış oldukları denetimlere Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen'de katıldı. Denetimlerde internet kafelerin çalışma ruhsatları ve mesul müdürlük belgelerinin yanı sıra kurallara uygunluğu ile temizliğe uygunluğu gibi konularda da incelemelerde bulunuldu. Başkan Gözen, internet kafelerin durumlarını iç açıcı bulmadığını ifade ederek, "İncelemelerimizde internet kafelerin bazılarında küçük yaşta çocukları ve okulda olması gereken saatte öğrencilerin de olduğunu gördük. Zabıta memurlarımız konuyla ilgili tutanakları tuttular, haklarında gerekli yasal işlemleri yapacaklardır. Bu internet kafelerden bir kaçı da muhtemeldir ki kapatılacaktır. Kime ait olduğu, kimin çalıştırdığı belli olmayan bir kafeyi de kapattık. Bazılarının düzensiz olduğunu, bazılarının yönetmeliğe aykırı olduğunu gördük. Kanunen çalışması mümkün olmayanlar kapatılacak" dedi.

Velilere seslenen Başkan Gözen, "Anne ve babalar lütfen çocuklarınızı yakından takip edin. Çocuğu ne zaman okula gider ne zaman okuldan gelir, bu konulara aksatmayın. Biliyorsunuz basına da yansıdığı gibi, özellikle büyük şehirlerde çocuk kaçırma gibi istenmeyen birçok olay internet kafelerde meydana geliyor. Bu nedenle tüm ebeveynlerden çocuklarını ciddi bir şekilde takibe almalarını istiyoruz. Gördünüz işte, okulda bulunmaları gereken saatlerde birçok ilköğretim ve lise öğrencisi internet kafelerde oyun oynuyorlar. İnternet kafelere karşı değiliz ama yeter ki çocuklarımızın ruhen ve bedenen gelişimlerine olumsuz ortamlar olmasınlar, saatlerce oyun oynanan değil, internetin faydalı şekilde kullanıldığı yerler olsunlar. Turhal Belediyesi olarak denetimlerimiz bundan sonra da aralıksız devam edecek" diye konuştu.

TURHAL'DA İNTERNET KAFELER DENETLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 17:19:05
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 17:25:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?