7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

İstihdam projesi resmen başladı

TOKAT'TA KADINLARA YÖNELİK İSTİHDAM

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Rüştü Karaman, kadınlara yönelik istihdam projesinin resmen başladığı bildirildi.

Merkezi Finans ve İhale Birimi "Kadın İstihdamının Desteklenmesi'' hibe programı kapsamında Prof. Dr. Mehmet Rüştü Karaman tarafından hazırlanan “Kadın Dayanışması Odaklı Sürdürülebilir Mesleki Eğitim” konulu projenin binlerce proje arasından AB Proje Delegasyonunda kabul edilerek Tokat'ta resmen başladı. Tokat Belediyesi ve Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin de ortak olduğu proje çalışmasında, yörenin ihtiyacı olan öncelikli mesleklerde kadınların mesleki eğitimi ve istihdamlarının temin edileceği, kurumsal bir işbirliği ağı oluşturulacağı kaydedildi. Prof. Dr. Karaman; bu çalışma ile işsiz kadınların girişimcilik ruhu kazanmaları ve istihdam edilebilirliklerinin artırılacağını belirtti. Prof. Dr. Karaman, “Bu konuda ulusal ve uluslararası işbirliği ağı oluşturulması, örnek mesleki eğitim uygulamaları gerçekleştirilmesi ve buna süreklilik kazandırılması proje çalışmasının başlıca hedeflerini oluşturmaktadır. Tokat'ta tarım sektöründe çalışmış kadınlarımız da dahil kentsel alanlarda yaşayan işsiz kadınların istihdamının artırılmasına imkan verecek kurumsal işbirliği ve diyalog kapasitesinin KAMEDAP modeli ile kurulması ve geliştirilmesi hedeflenmektedir. Proje kapsamında düzenlenecek olan Mesleki Eğitim Kurslarının ise; 'Aile Eğitimi', 'Hasta ve Yaşlı Bakıcılığı', 'Bebek Bakıcılığı ve Eğiticiliği', 'Bitkisel (Kök) Boyama', 'Mutfak Hizmetleri ve Kafeterya İşletmeciliği' konularını kapsıyor” dedi.

Proje çalışması ile bölgedeki işsiz kadınların işgücü piyasasına katılımları önündeki sosyal, kültürel ve diğer engellerin azaltılacağını belirten Prof. Dr. Karaman; Avrupa Birliği ülkeleri ile işbirliği ağı oluşturularak kadınların istihdamına yönelik daha etkin koordinasyon ve değişim alt yapısı sağlanacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2010 Pazartesi 11:32:03
Güncelleme :16 Ağustos 2010 Pazartesi 15:55:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?