8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Karayolu'nu açma çalışmaları sürüyor

heyelanTokat'ın Reşadiye İlçesi D-100 Karayolu'nun 22. kilometresinde meydana gelen heyelan sebebiyle yaklaşık 5 gündür trafiğe kapanan yolu açma çalışmaları devam ediyor. 

Dağdan kopan kaya parçalarının yolu tamamen kapatması ve heyelanın devam etmesi sebebiyle yolda yaklaşık 5 gündür 6 dozer tarafından çalışmaların sürdüğü kaydedildi. Heyelan meydana gelen bölgenin üst kısmında ve yolda müteahhit firma tarafından 6 dozerle yapılan çalışmalarla yolun açılması bekleniyor. Reşadiye Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, yolda çalışmaların devam ettiğini, müteahhit firmanın yolun açılması konusunda kesin bir tarih veremediğini söyledi. 

Öte yandan, bir süre daha trafiğe kapalı tutulacağı bildirilen uluslararası yolda trafik tali yollardan sağlanıyor. Hafif yükü olan ağır tonajlı araçlar, Niksar-Başçiftlik ilçeleriyle Bozcalı Beldesi üzerindeki tek şeritli yoldan geçerek, Reşadiye İlçesi'nden Erzincan yoluna devam ediyor. Bazı araç ve otobüsler ise Amasya, Tokat ve Sivas, Suşehir-Zara güzergahını takip ederek, Erzincan istikametine geçiyor. Otomobillere ise oldukça bozuk olan Darıdere Köyü yolundan jandarma ekiplerinin kontrolünde tek yönlü olarak geçiş veriliyor.
.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2006 Çarşamba 15:32:45
Güncelleme :10 Temmuz 2006 Pazartesi 14:53:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?