3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Kazova'ya entegre tesis

Tokat'ta yılda 40 bin ton ürün işlemden geçerek piyasaya sürmesi beklenen entegre tesisin sebze ve meyvede pazarlama sorununu ortadan kaldırması bekleniyor.

Tokat Kazova'da tarım sektörünün yaşadığı problemleri ortadan kaldırarak üretimin kalbi niteliğinde olması beklenen entegre tesis 7 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 12 bin metrekare alanda hizmet veriyor. Sebze-meyve paketleme, soğuk hava deposu, gıda üretim bölümü ve tarımsal marketin yer aldığı tesisin sebze-meyve pazarlama sorununa çözüm olma yolunda önemli rol üstlenmesi bekleniyor.

Şirket Müdürü Habib Han, tesislerde yılda 40 bin ton ürün işlemden geçerek piyasaya sürülmesi hedeflenmekte olduğunu söyledi. Ayrıca uzun vadede tesisin istihdama yapacağı katkının göz ardı edilemeyecek kadar büyük olacağını ifade eden Han, "Amacımız çıtaya hızlı bir şekilde yükselmek olacaktır. Tesiste işlenen ve paketlenen ürünlerin birçok bölgesine sevk edilmekte olduğunu ve bazı dünya ülkelerine de ihraç edilmesi hedeflenmekte. Gıda üretim bölümü dalından koparılarak işleme ünitelerine gelen ürünler, ilk günkü tazeliğinde sofralardaki yerini almaktadır" dedi.

Han, yıl sonunda kurutulmuş ve dondurulmuş hazır gıda üretimine başlanacağını ifade ederek, "Gıda üretim bölümümüz 2 bin 300 metrekare alana sahip ve son teknoloji cihazlarla üretim devam etmektedir. Tarımsal Markette bölge çiftçisinin ihtiyaçlarına göre dizayn edilerek, bu konuda üreticinin sıkıntı çekmeden üretim için ihtiyaç duyduğu ürünlerin temini için tesis edilmiştir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2013 Salı 12:01:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?