26
Nisan
2024
Cuma
TOKAT

Kemoterapi ünitesi açıldı

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde açılan kemoterapi ünitesinde, kanser hastalarına tedavi hizmeti verilmeye başlandı.

Tokat'ta yaklaşık 4 ay önce faaliyete geçen tam donanımlı kemoterapi ünitesi, kanser hastalarının umudu oldu. Tokat başta olmak üzere, Yozgat, Amasya ve Ordu illerinden de hastaların tedavi gördüğü kemoterapi ünitesinde son teknolojik cihazlar kullanılarak ilaçlar hazırlanıyor. Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Banu Öztürk, Türkiye genelinde olduğu gibi meme, bağırsak, akciğer, mide kanseri vb. hastaların hepsine kemoterapi uygulaması yaptıklarını söyledi.

Son teknoloji ürünü cihazlarla el değmeden kemoterapi ilaçlarının hazırlandığını ifade eden Öztürk, kanserde en önemli konunun erken teşhis ve tedaviye başlamak olduğunu kaydetti. Tokat'ta kemoterapi ünitesinin açılmasıyla birlikte büyük illere tedavi olmaya giden hastaların artık memleketlerinde tedavi olmaya başladığını ifade eden Öztürk, "Kemoterapi ünitesinin açıldığının duyulması ile birlikte dışarıda tedavi olan hastalar buraya geliyorlar. Bundan önce hastalarımız büyük illere giderek akrabalarının yanlarında kalıyorlardı. Hem maddi, hem manevi açıdan hastamız yorulup yıpranıyordu. Bu şekilde üzerlerindeki yükü bir nebze olsun azaltmayı sağladık" dedi.

GOÜ Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Aladağ ise, sağlık alanında ülke genelinde yapılan iyileştirmelere rağmen hala kanser hastalarının tedavilerinin sıkıntılı bir süreç içerisinde devam ettiğinin altını çizdi.

Bunun nedeni olarak da hasta grubunun tedavilerinin aşamalı ve uzun süreli olmasının gösterilebileceğini kaydeden Aladağ, "Tüm bu tedavilerin aynı merkezde olmaması hastaların mağduriyetine yol açmaktadır. Hastalar bir ilden başka bir ile gitmek zorunda kalmaktadır. Uzun yıllardan beri GOÜ Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde ileri onkolojik, yani kanser hastalarının ileri cerrahisi sağlıklı bir şekilde yapılıyordu. 4 aydan beri de yeni açtığımız kemoterapi ünitesi ile hastalığın ilaç tedavisi uygun şartlarda yapılmaktadır" diye konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2013 Salı 13:47:43
Güncelleme :23 Temmuz 2013 Salı 13:53:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?