8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Kene şarkısına ödül verildi

Tokat'ta kuş gribinden sonra kenelere parça yapan Hasan Öğmen'e, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Uçar tarafından teşekkür plaketi verildi.
İl Sağlık Müdürlüğü'nde şoför olarak çalışan 55 yaşındaki Hasan Öğmen, "Kuzu Kuzu Kız" parçasıyla gündeme gelirken, Tokat'ın Tarkan'ı olarak tanınmıştı. Öğmen, "Kuş gribi" hastalığına bestesinin ardından Türkiye'nin gündemine oturan "keneler" için de beste yapmıştı. 

"Karışık Kuruşuk Keneler" parçasıyla dikkatleri üzerine çeken Öğmen, halkın bilinçlenmesinde katkısı olduğu için İl Sağlık Müdürü Dr. 
Hüseyin Uçar tarafından plaketle ödüllendirildi. 

Plaket töreninde, Tokat ili olarak kene konusunu sona erdirmiş durumda olduklarını söyleyen Uçar, "Şu anda halkın bilgili olması, acil durumlarda hastaneye başvurulması konusunda 'kene' olaylarını bitirmiş durumdayız. İnsanların yapacağı işin önlemini baraj taşmadan alması gerekir. Baraj taştıktan sonra onun önlemi alınmaz. Biz bu barajın önüne seti kurduk. Tokat'ta insanlara zarar veren o mahlukatın eseri kalmadı gibi. Şubat ayında başladığımız çalışmalarla tüm köylerde bilgilendirme toplantıları yaptık. Bu çalışmalar broşürlerle, seslerle, insanların kulağına hoş gelen sözlerle olur. Bu anlamda şoförümüz kenelerle ilgili beste yaparak, 'kene'den korkulmaması gerektiğini vurguladı. Kendisine bu anlamda teşekkür ederek plaket veriyoruz" dedi. 

Hasan Öğmen ise, insanları korkudan uzaklaştırmak, bilinçlendirmek amacıyla parça yaptığını ifade ederek, "Bu anlamda bizlere de görevler düşüyor. Ben bu konuları mizahi yönden ele alıp şarkı türkü yaparak, hem bilgilendirdim hem de korkudan uzaklaştırdım. Bu kene olayı yıllardır var. Ama kenelerin hepsi zararlı değil. İnsanlar kenelerle, tavuklarla içi içe yaşıyor. Bu kadar korkuya gerek yok. Ben de bu anlamda kenelere ve kuş gribine parça yaparak mesaj verdim. Müdürüme bu anlamda teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Öğmen, plaketini İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Uçar'dan aldı.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2006 Cuma 10:02:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?