3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Kibritle oyun kötü bitti

Tokat'ta kibritle oyun oynayan 6 yaşındaki çocuğun çıkardığı yangın sonucu alev alan ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

Edinilen bilgiye göre, Erenler Mahallesi 5. Sokak'ta tek katlı ahşap evde yaşayan Bozdemir ailesinin 3 çocuğundan en küçüğü olan 6 yaşındaki Erbey Bozdemir'in tül, kanepe ve yatakların olduğu balkon kısmında kibritle oynaması sonucu çıkan yangında facianın eşiğinden dönüldü. Anne Dürdana Bozdemir, biranda büyüyen yangından küçük oğlunu kurtarırken, alevlere müdahale etmeye çalıştı.

İtfaiye erleri bir birine bitişik olan evlere yangının sıçramaması için yoğun çaba gösterdi. Kısa sürede kontrol altına alınan yangında ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangını çıkarak oğlu ile birlikte çalışmaları gözü yaşlı izleyen anne Dürdana Bozdemir, evi yaptıracak güçleri olmadığını söyledi. Baba Abdulkadir Bozdemir de geçimlerini hurda kağıt, plastik malzeme toplayarak sağladıklarını borçları nedeniyle mağdur durumdayken evsiz kaldığını kaydetti. Evlerini tamir ettirecekleri güçleri olmadığını belirten Bozdemir, yardım beklediğini söyledi.

Kız kardeşinin yangından çocukları kurtarabildiğini ifade eden Ayşe Aygün de yaşadıkları çaresizliği dile getirerek, "Ekmek parası için kimseden yardım istemediler, hurdacılık yaparak geçimlerini sağlıyorlar. Ama hallerini görüyorsunuz. Ellerini vicdanlarına koysunlar yardım yapsınlar. Evlerini yaptıracak durumları yok" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2013 Perşembe 13:19:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Erenler Mahallesi IP: 81.213.112.xxx Tarih : 8.06.2013 19:52:36

 Tokatın bir kaç mahallesinden biri Erenler mahallesi ve komşu mahalleler. Bir an önce bu mahallelerin gecekondulaşmadan uzaqklaştırılması gerekiyor. Gözlerimizin önünde biranda başlayan yangın birkaç dakikada büyüdü. İTFAİYE KISA SÜREDE GELMESEYDİ VE ETKİN BİR MÜDAHALEDE BULUNMASAYDI koca bir mahalle yarım saatte yok olabilir ve onlarca can kaybı olabilirdi. Mahallelinin isteğine yakın bir değerlendirmeyle kat karşılığı bu teneke ve tahta yığınları yok edilebilir ve modern bir Sulusokak ortaya çıkabilir.. Büyüklerimizin duyarlılığına sunuyoruz.