7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Kiraz festivali ilgi gördü

ZİLE'DE KİRAZ FESTİVALİ

Tokat'ın Zile ilçesinde yaklaşık 60 yıldır geleneksel olarak düzenlenen kiraz seyri festivale dönüştü.

Zile ilçesi Karadini belediye bağında düzenlenen kiraz festivaline 7'den 70'e Zileliler yoğun ilgi gösterdiler.

Zile Belediyesi Mehteran ekibinin gösterileri ile motosiklet tutkunlarının renkli görüntüler oluşturduğu kiraz festivalinde konuşma yapan Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, yıllardır kiraz seyri adı altında yaptıkları etkinliği festivale dönüştürdüklerini söyledi.

Başkan Vidinel, kiraz festivalinde ilçenin nüfusunun ikiye katlandığını belirterek, "Kiraz bizim için çocukluğumuzdan beri yılın başlangıcı gibidir. Kiraz festivalini önemsiyoruz. Bu tür etkinliklerin en önemli faydası özellikle dışarıdan Zileli halkımız dostları ve arkadaşları ile geliyor. Buradaki akrabalarını, arkadaşlarını görüyor hatıralarını canlandırıyor" dedi.

AK Parti Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün ise Zile halkının haftanın yorgunluğu bu bağlarda atarak eğlendiğini kaydetti. Gülsün, eğlenirken Zile kirazının da tanıtımının yapıldığına dikkat çekti. Son olarak kürsüye gelen Vali Şerif Yılmaz ise yıllardır devam eden geleneğin festivale dönüşmesinin önemine değinerek, "Festivaller bir takım değerlerin tekrar gün yüzüne çıkarılması ise de bir diğer amacıda mevcut potansiyelimizin en iyi şekilde değerlendirilmesi. Bu sadece kiraza mahsus bir değerlendirme

değil. Zilenin tanıtımı, turizm ve kültürünün tanıtılması ile ilgili çalışmalardan bir tanesi" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kiraz festivalinde iki dalda 14 yarışmacı katıldığı yarışmada juri üyeleri tarafından dereceye giren kirazlar rengi, tadı ve tane tane ölçülerek değerlendirildi Kültür ırkı ile yerli kiraz dalında yapılan yarışmada Yerli Kiraz dalında yarışmaya tek katılan Ebubekir Yüksel birinci, olurken Kültür ırkı yarışmasının birincisi ise Ak Yazı Kooperatifi oldu. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

ZİLE'DE KİRAZ FESTİVALİ
ZİLE'DE KİRAZ FESTİVALİ
ZİLE'DE KİRAZ FESTİVALİ
ZİLE'DE KİRAZ FESTİVALİ
ZİLE'DE KİRAZ FESTİVALİ
ZİLE'DE KİRAZ FESTİVALİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2010 Pazar 19:51:03
Güncelleme :14 Haziran 2010 Pazartesi 09:46:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?