7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Kısa dönem erler yemin etti

333. KISA DÖNEM ERLER TÖRENLE YEMİN ETTİ

Tokat İl Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevini yapan 333. kısa dönem 50 acemi er, törenle yemin etti.

Tokat İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda yapılan törene Vali Şerif Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bulut Ömer Mimiroğlu, Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, Cumhuriyet Başsavcı Mustafa Küçük, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Tosunlu, ilçe kaymakamları, daire müdürleri ve asker aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, jandarma kısa dönem erleri ant içti. Yemin töreninin ardından acemi eğitimleri sırasında yapılan yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi. İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Tosunlu ise günün anlam ve önemini belirten konuşmasında anne ve babaları tarafından iki hafta önce gururla asker ocağına gönderdikleri evlatlarının bugün karşılarında Türk askeri olarak bulunmakta olduğunu söyledi.

Tosunlu, "Sizler çok büyük fedakarlıklarla büyüttüğünüz bu çocuklarınızı asker ocağına peygamber ocağına göndererek bizlere emanet ettiniz. Bunu her zaman yemin törenlerinde söylüyorum emanetiniz emanetimizdir. Sevgili Mehmetçikler sizler Atatürk'ün yüce Türk ulusundan aldığı güçle kurduğu ve bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin ve onun anayasasında belirtilen temel niteliklerinin muhafızları ve savunucularısınız, bunu asla unutmayınız ve göz ardı etmeyiniz" dedi.

Kurmay Albay Hüseyin Tosunlu'nun yaptığı konuşmanın ardından 333. kısa dönem erler tören geçişi yaptı.

333. KISA DÖNEM ERLER TÖRENLE YEMİN ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 18:20:00
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 18:39:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?