19
Nisan
2024
Cuma
TOKAT

Kızılay'da depo sorunu

Türk Kızılayı Tokat Şube Başkanı Hüseyin Yapıcı, "Kızılay'ın mevcut emanet depoların boşaltılması istenmesinden dolayı acilen bölge afet ve müdahale lojistik merkezi açılabilmesi için kamuoyunun ve yetkililerinin yardımına ihtiyacımız var" dedi.

Türkiye'de 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan 'Kızılay Haftası' dolayısı ile Türk Kızılayı Tokat Şube Başkanı Hüseyin Yapıcı, basın açıklaması yaptı. Yapıcı, din, dil, ırk ve soy ayrımı yapmaksızın 'insani yardım'da bulunan Türk Kızılayı'nın bir kez daha hatırlanarak, kurumun ortaya koymuş olduğu çalışmaları takdir edilmekte olduğunu söyledi.

Başkan Yapıcı, ayırca Kızılay deposunun boşaltılmasının istenmesi nedeni ile acilen yetkililerin yardımına ihtiyaçları olduğunu söyledi. Yapıcı, Tokat'ın bağlı bulunduğu Trabzon Bölge Afet ve Müdahale merkezi kapatılarak Erzurum bölgeye bağlandığını belirerek, "Tokat ise Samsun, Amasya ve Ordu illerinin bağlı olduğu Yerel Afet ve Lojistik Şefliği konumunda olup, çadır, battaniye, gibi malzemelerimiz Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait emanet depolardadır. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 23.10.2013 tarihli yazısı ile 'depoların bulunduğu yere okul yapılacağından 1 ay içinde boşaltılması gerektiği' bildirilmiştir. Tokat'ın 1. derece deprem bölgesi olması ve hem de mevcut emanet depoların boşaltılması istenmesinden dolayı acilen bölge afet ve müdahale lojistik merkezi açılabilmesi için kamuoyunun ve yetkililerinin yardımına ihtiyacımız var" dedi.

Başkan Yapıcı, basın açıklamasının ardından kan bağışında bulundu. 

...
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2013 Salı 16:56:58
Güncelleme :29 Ekim 2013 Salı 17:00:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan erbaş IP: 88.224.174.xxx Tarih : 1.11.2013 15:34:50

 Tokatın iktidardan bir sürü milletvekili var. lay lay lom yapacaklarına ciddi işlerle ilgilensinler.Bu depolar çok önemli Tokat ve civarı için.