8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Köy konağının temeli atıldı

DEVLET-VATANDAŞ İŞBİRLİĞİNDE KÖY KONAĞI

Tokat merkeze bağlı Kabatepe köyünde devlet-vatandaş işbirliğinde yapılacak olan çok amaçlı köy konağının temeli atıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhlis Yeşilyurt, amaçlarının köylerin ekonomik, sosyal, kültürel, turistik yönden kalkınmalarını sağlamak olduğunu kaydetti. İhtiyacı olan köylere bu konakların yapılması devam edeceğini ifade eden Yeşilyurt, ortak kullanım alanlarından olan köy konakların da genç kızlar için çeşitli kurslar düzenleneceğini, ayrıca köy toplantıları da konakta yapılacağını söyledi.

Köy Muhtarı Aziz Bezin ise İl Özel İdaresi'nin destekleri ile yapacakları köy konağının birçok ihtiyaçlarını karşılayacağını söyledi.

Temel atma törenine AK Parti İl Başkanı Av.Eyüp Eroğlu, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhlis Yeşilyurt, TAHAD Başkanı Faruk Bal, Tokat Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlhan Köten ve vatandaşlar katıldı.

Öte yandan devlet-vatandaş işbirliğinde yapılacak olan köy konağının inşaat malzemelerinin İl Özel İdaresi'nce karşılanacağı, işçiliğin ise köy halkı tarafından yapılacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 16:47:02
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 18:38:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?