8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

KÖYDES Projesi start aldı

Türkiye genelinde Başbakanlık tarafından uygulanan KÖYDES projeleri İl Özel İdaresi ve Reşadiye kaymakamlığınca ilk olarak Demircili-Güvendik grup yolu asfaltlaması ile başlatıldı.

Asfaltlama çalışmasına Reşadiye Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu , AKP İlçe Başkanı Yusuf Avşar, AKP Tokat il encümenlerinden Erdem Kılıç , Ahmet Sağlam, Tural Özkaya, Bölge Belediye Başkanları  katıldı.

Reşadiye bölgesinde yapılacak toplam 56,200 metrelik yolun 1. kademe asfaltlama çalışması için hazır bekleyen araçlar, Reşadiye Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu ’ nun, “ Asfalt Yol Hepimize hayırlı ve uğurlu olsun ” demesiyle hareket ederek Reşadiye KÖYDES Projesi'nin ilk asfaltlama çalışması başlamış oldu .

Asfaltlama çalışma bölgesinde bulunan Baydarlı Belediyesini ziyaret eden Ferhat Kurtoğlu 25 gün önce evlenen Belediye Başkanı Servet Duman’a düğün hediyesi verdi. 

10 gün içerisinde başlanan grup yolunun bitirileceği ve sonrasında 56,200 metrelik asfaltlama çalışmasının 30 Ağustos 2006 tarihinde bitirileceğini söyleyen yetkililer , yeni asfalt yapılan yoldan araç sürücülerinin azami 40 km hızla gitmeleri ve yük tonajlarına dikkat etmeleri konusunda katılımcıları uyardı . Tarım ve Köy işleri bakanlığınca teklif çağrısı yapılan Dünya bankası ile ‘Tarım reformu uygulama projesi’ (46331-TU) ikraz antlaşması çerçevesinde uygulanan ‘ Köy bazlı katılımcı yatırım programı’ Reşadiye kaymakamlığı köylere hizmet götürme birliği tarafından hazırlandı ve kabul edildi.15 köyün bulunduğu Tozanlı köyleri gurup yolu asfaltlaması için 300,000 dolarlık projenin % 75’i olan 225,000 doları dünya bankasınca hibe olarak , %25 i il özel idaresince sağlanacak kaynakla Köylere hizmet götürme birliğince ödeneceği belirtildi.
İsmail Avşar Kenthaber/Reşadiye
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2006 Perşembe 16:46:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?