8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Köylerine 24 yıl sonra vali geldi

KÖYLERİNE 24 YIL SONRA VALİ GELDİ

Tokat'ın Turhal ilçesine bağlı Sarıkaya köylüleri, merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'dan 24 yıl sonra köylerinde vali görmenin heyecanını yaşadı.

Turhal'da çeşitli ziyaretlerde bulunan Tokat Valisi Şerif Yılmaz, KÖYDES projesi kapsamında yol yapım çalışmaları devam eden Kamalı-Kazancı-Sarıkaya köyleri grup yollarında incelemelerde bulundu. Bu arada 1984-1989 tarihleri arasında Tokat Valiliği yapan merhum Recep Yazıoğlu'nun 24 yıl önce Sarıkaya Köyüne yaptığı ziyaretten sonra ilk defa köylüler vali görmenin heyecanın yaşadı. Sarıkaya İlköğretim Bahçesinde köylülerle sohbet eden Vali Yılmaz, çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Köy ziyaretlerinin devam edeceğini ifade eden Vali Yılmaz, "Bugün bu köye çok uzun bir süreden sonra yanılmıyorsam 24 yıl aradan sonra ilk defa bir vali gelmiş. Onların gözlerindeki mutluluğu, heyecanı ve enerjiyi hep beraber gördük. Artık köylerimizi daha sık ziyaret edeceğiz'' dedi.

Sarıkaya Köyü Mahalle Muhtarı Dursun Güneri, en son merhum Vali Yazıcıoğlu'nun köylerine gelerek sorunlarını dinlediğini belirterek, ''Bugün sayın valimiz ve ekibi bize bir sürpriz yaparak haber vermeden burada yapılan yol çalışmalarını denetlemek için köyümüze kadar gelmişler. Rahmetli Valimiz Yazıcoğlu'ndan sonra ilk defa Valimiz Şerif Yılmaz geldi. Kendileri sağ olsunlar önce Köyümüz ve ilçemiz Turhal arasındaki bu 17 kilometrelik yolumuzu sonra köyümüzün içindeki bu kilit parkeyi yaptılar. Bugünde yine sorunlarımızdan olan okulumuzun onarımı için kendisinden söz aldık" diye konuştu.

KÖYLERİNE 24 YIL SONRA VALİ GELDİ
KÖYLERİNE 24 YIL SONRA VALİ GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2010 Cumartesi 18:05:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?