7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Lavanta yağı keneden koruyor

KENEYE KARŞI LAVANTA YAĞI

İnsanlara ölümcül Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığını bulaştıran kenelere karşı korunma yolları arasında lavanta yağının da etkili olduğu bildirildi.

Türkiye'de ilkbaharla birlikte görünmeye başlayan keneler insanları tehdit ederken, hastalığa karşı korunma yolları önem arz ediyor. Kenelerden korunma yolları arasında; giysilere uygulanan sprey, hayvanlar için uygulanan ilaçlar ve çevrenin keneye karşı ilaçlanması gibi çeşitli önlemler alınıyor. Herbalist Hilal Dabak ise bu alınan önlemlerin yanında kenelere karşı insanların lavanta yağının da kullanılabileceğini söyledi. Lavanta yağının dışarı çıkarken vücuda sürülebileceğini ifade eden Dabak, hoş

kokusu ile birlikte koruyucu özelliği olan lavanta yağının diğer haşereleri de insandan uzak tuttuğunu belirterek, "Koku itibariyle size hoş bir koku verirken, haşereleri öldürücü bir etkisi nedeni ile hiç bir zararlı yaklaşmıyor. Yan etkisi yok. Yaz aylarında alerjisi olanlar, sivrisinek ve böcek için özellikle lavanta yağı kullanılıyor. Keneye karşıda etkili, vücuttan uzak tutuyor" dedi.

Dabak, bitkisel ürünlerin çok fazla gündeme gelmemesi nedeni ile bu tür ürünlerin faydalarını insanların bilmediğini ifade ederek, "Kenelere karşı sprey satıldığı için bu ürünler geri planda kaldı. Gerçekten etkili bu ürünü öneriyoruz. Ayrıca karanfil yağında kullanılabilir" diye konuştu.

KENEYE KARŞI LAVANTA YAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2010 Perşembe 12:48:01
Güncelleme :29 Nisan 2010 Perşembe 17:39:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?