7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Memurlar yollarda

Hükümetin ön gördüğü maaş zammını protesto etmek ve toplu iş görüşmelerinden sonuç çıkmamasını eleştirmek için Tokat Gaziosmanpaşa Stadyumu önünden ellerinde Eğitim-Sen bayrakları ve pankartlarla slogan atarak GOP Bulvarı’nda yürüyüşe başlayan yaklaşık 200 sendika üyesi, Cumhuriyet Meydanı’na kadar geniş güvenlik önlemi altında yürüdü.

Cumhuriyet Meydanı’nda güvenlik çemberi içersinde toplanan sendika üyeleri, halay çekip, slogan atarak hükümete tepki gösterdi. SES İl Temsilcisi Ümit Kurt, konuşmasında IMF’ye değinerek, "IMF’nin dayattığı yeni liberal yıkım politikaları, tüm toplumsal kesimleri yoksulluğa mahkum ediyor. Hükümet reform aldatmacısıyla çalışmalarını sürdürüyor. Ekonomik, özlük, demokratik haklarımızı elimizden almaya çalışan, Kamu Personel Yasası ve Kamu Yönetimi Temel Kanunu’na karşı yürüteceğimiz mücadele kamu emekçilerinin geleceğini belirleyecektir" dedi.

Daha sonra konuşma yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Kenan Işık, hükümetin çok bilinçli olarak gerilim politikası izlediğini ileri sürerek, "Bu politikayla hükümet acizliğini gizlemeyi ve oturumları boşa çıkarmayı amaçlıyor. Emekçiler, topluma şikayet edilmeye çalışılıyor. Güya iyiye giden ekonomiyi emekçiler talepleriyle bozmak istiyorlar. Ama biz biliyoruz ki, iyiye giden hiçbir şey yoktur" diye konuştu.

Sendika üyeleri ise Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan konuşmaları dinlerken sıcak havaya dayanamayarak, konuşmaları ağaçların gölgelerine sığınarak dinlemeyi tercih etti.

TOKAT (İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2004 Pazar 12:02:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?