9
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Meslek Yüksekolunu'nun büyük başarısı

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Niksar Meslek Yüksekokulu, hazırladığı Avrupa Birliği (AB) destekli projelerle dikkat çekiyor. 

Niksar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mahmut Hekim, AB ile AB-İŞKUR destekli ve Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ortaklı 2 proje hazırladıklarını belirterek, projelerden birini uygulayıp 400 kursiyere sertifika verdiklerini, diğer projenin de halen sürdüğünü söyledi. Hekim, AB-İŞKUR destekli 170 bin 700 Euro'luk "Aktif İşgücü Eğitimi Kurs Programları" çerçevesinde, Niksar Belediyesi ile Zihinsel Engelliler Çocuk Koruma ve Yetiştirme Vakfı'nın katkılarıyla 6 programlı (bilgisayar, işletme, elektrik, turizm-restorasyon, muhasebe, zihinsel engelli çocukların eğitimi) bir proje hazırlayıp, 400 kursiyere sertifikalarını verdiklerini kaydetti. Aktif İşgücü Eğitimi Kurs Programları'na katılanların iş bulma şansının arttığına işaret eden Hekim, AB-DPT ortaklı 78 bin 497 Euro'luk Teknoloji Destekli Eğitim Merkezi Projesi (TEDMEK) ile ilgili de şu bilgileri verdi:
"Yine okulumuz önderliğinde Niksar Belediyesi ile Zihinsel Engelliler Çocuk Koruma ve Yetiştirme Vakfı ortaklığıyla hazırladığımız TEDMEK çerçevesinde, 6 programlı (bilgisayar programcılığı, işletme, bilgisayar donanımı, bilgisayarlı muhasebe, ev cihazları teknolojisi ve zihinsel engelli çocukların ebeveynlerinin eğitimi) projede 2 kere dörder aylık dönemler halinde 600 kursiyerin eğitimi planlanmıştır. Proje halen faaliyettedir."
İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2006 Cuma 19:06:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?