6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Mezarlık hacizden kurtuldu

Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Günebakan beldesinde, mezarlığın bulunduğu arazi, okul, sağlık evi, çeşmeler ve araçlara belediyenin borcu nedeniyle konulan haczin kaldırıldığı bildirildi.

Günebakan Belediye Başkanı Hasan Polatkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir firmaya 2007-2008 dönemine ait borç nedeniyle belediyenin bütün mal varlığına 2,5 yıl önce haciz konulduğunu anımsattı.

Hacizden, belediyeye ait aracı muayeneye gönderdiklerinde haberdar olduklarını belirten Polatkan, bunun üzerine 2010 yılında hukuk mücadelesi başlattıklarını ifade ederek, "Belediyemize ait 26 tapumuz var. Mezarlık arazisi, ilkokul, sağlık evi, çeşmelerimiz ve araçlarımız üzerinde haciz vardı. Hacizleri kaldırmanın yolunu aradık ama icraya verildiğinde bizden önceki başkan itirazda bulunmamış. Bulunmuş olsaydı karşı taraf dava açacaktı. İtiraz etmediği için biz dava açmak zorunda kaldık" diye konuştu.

Davanın 21 Mart'ta sonuçlandığını ve haczin kaldırıldığını bildiren Polatkan, "Haciz, mezarlığımızda yatan insanlarımızın kemiklerini sızlatmıştır. Burada yatan insanlarımızın ruhu şad olsun. Bu tür durumlarla beldemizin karşılaşmamasını diliyorum" dedi.

Duruşmalara avukat tutmadan katıldıklarını dile getiren Polatkan, "Avukat tutacak paramız yoktu. Gayretlerimiz, kişisel değil kamu adına oldu. Bırakın yaşayan insanları, ahirete intikal edenlerin de haklarını savunmuş olduk" ifadesini kullandı.

Haczin kalkmasından sonra mezarlığı ziyaret ederek Fatiha okuduğunu belirten Polatkan, "Ecdadımız ve büyüklerimiz, burada yatıyor. Allah hepsine rahmet eylesin. Haciz nedeniyle 2,5 yıldır, mezarlığın yanından geçerken ecdadımıza karşı kendimi hep suçlu hissetmişimdir" dedi.

-Üzüntüsünü şiirle dile getirmişti-

Polatkan, mezarlığa haciz gelmesinden dolayı üzüntüsünü şu dizelerle dile getirmişti:

Yalanım yok yaşlar doldu gözüme

Şu geçen günleri anar ağlarım

Alacaklılar bakmadı gözüm yaşına

Mezarlığımıza da haciz konmuş ona ağlarım

Bu kasabanın kaderi gülmedi yüzüne

Perişan halimi bilen olmadı

Belediyeyi herkes iş AŞ kapısı sandı

Okulumuza haciz kondu ona ağlarım

Gezerim sokakta deli misali

Görenler sormuyor nedir ev hali

Sağlık evine konmuş baykuş misali

Konan icraya yanar ağlarım

Çile çekmek bu kasabaya kadermiş meğer

Tatlı dil, güler yüz dünyaya değer

Bu olan bitenlere duyarsız kalırsanız eğer

Ayıp der, günah der, sizi kınar ağlarım.

AA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2013 Perşembe 14:01:23
Güncelleme :4 Nisan 2013 Perşembe 14:04:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?