9
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Nefes kesen operasyon

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği rehine kurtarma tatbikatı nefesleri kesti. Gerçek silah ve sis bombalarının kullanıldığı tatbikatı izleyenler operasyonu gerçek sandı. 

Tatbikatta senaryo gereği bir kuyumcuyu soyan ve kaçarken bir yolcu minibüsündeki yolcuları rehin alan 2 kişiyi yakalamak için kentin giriş-çıkış yolları kesildi. Trafik ekipleri, Tokat Sigara Fabrikası önünde anons edilen aracın önünü keserek durdurdu. Durdurulan minibüs içindeki yolcuları rehin alan 2 şahıs, helikopter istedi. Şahıslara "teslim ol" çağrısı yapılarak, yolculara kötü davranılmaması istendi.

Bu sırada şahıslar, rehinelerin başına silah dayayarak isteklerinin acele yerine getirilmesini istedi. İsteklerinin yerine getirilmemesi üzerine rehinelere şiddet kullanan şahıslara yönelik Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenlendi. Polisler, 20 saniye içinde otobüsün kapılarını açıp içeri girmeyi başardı. Senaryo gereği çıkan çatışmada 2 şahıs ele geçirilirken, heyecanlı dakikaların yaşandığı operasyon sonunda rehineler kurtarıldı. 

Minibüsten yükselen çığlıklar ve şahısların başına silah dayayan şahıslar tiyatroculara taş çıkarttı. Trafiğe kapatılan Tokat-Turhal yolunda araçlarından inerek tatbikatı izleyen vatandaşlar ise operasyonu gerçek sandı. 

Operasyonu yöneten İl Emniyet Müdürü İhsan Ünal, polis ekiplerini tebrik ederek, "Muhtemel bir olayda başarı derecemizin haddinden fazla yüksek olacağına inanıyorum. Gerçeğin ta kendisi gibi uygulama yaptık" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 13:00:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kahraman IP: 88.226.210.xxx Tarih : 31.12.2006 22:38:01
gerçekten gurur duydum.böyle polislerimiz varken türk milletinin sırtı yere gelmez.tebrikler