8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Niksar cevizinin ünü sınırları aşacak

NİKSAR CEVİZİNİN ÜNÜ SINIRLARI AŞACAK

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Niksar'ın meşhur cevizinin TUBİTAK destekli proje ile uluslararası alanda da tanıtılacağını söyledi.

Tokat'ın Niksar ilçesinde bölgenin ekolojisine en uygun cevizi yetiştirmek amacıyla Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve TUBİTAK işbirliği ile kurulan demonstrasyon ceviz bahçesinde çalışmalar yaklaşık 3 yıldır devam ediyor. 7 dekarlık ceviz bahçesinde incelemelerde bulunan Vali Şerif Yılmaz, Yüksek Ziraat Mühendisi Kayhan Argun'dan bilgi aldı. Niksar'ın ekolojisine en uygun, en verimli cevizi yetiştirmek için çalıştıklarını ifade eden Argun, "Proje dahilinde ABD, Fransa ve Türkiye'ye ait toplam 13 çeşit ceviz fidanı yetiştirilmekte olup, bahçemizde şu an 140 adet fidan bulunmaktadır. İlçemizde yürütülen bu proje ülkemiz genelinde de toplam 13 ilimizde de yine TUBİTAK destekli yürütülmektedir" dedi.

Vali Yılmaz ise ülke genelinde meşhur olan Niksar cevizinin bu proje sayesinde uluslararası alanda da tanıtılacağını kaydetti. Ceviz bahçesinde düzenlenen programa Vali Şerif Yılmaz'ın yanı sıra Niksar Kaymakamı Uğur Turan, Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhlis Yeşilyurt, İl Tarım Müdürü Yaşar Kavak da katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2010 Pazartesi 12:28:04
Güncelleme :6 Eylül 2010 Pazartesi 12:30:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?