7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Niksar ve Turhal'a yüksekokul

NİKSAR VE TURHAL'A YÜKSEKOKUL

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, Niksar ve Turhal'da yüksekokul açmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Tokat'ın Turhal ve Niksar ilçelerinde yüksekokul açılması kararı GOÜ Senatosu'na getirilerek, YÖK'e gönderilecek. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın da destek verdiği yüksekokulların açılması ile her iki ilçenin gelişmesine katkı sağlanacak. GOÜ Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, bu iki okulunda açılması ile birlikte Zile, Turhal, Erbaa ve Niksar'da 4'er yıllık yüksekokulların olacağını kaydetti. Uygulamalı Teknik Bilimler Yüksekokulu, Uygulamalı İdari Bilimler Yüksekokulu olarak iki yeni yüksekokul

açılacağını belirten Prof. Dr. Seyfikli, "Bu okullara talep çok. İktisat ve Eğitim Fakültesi'nde ek yerleştirmeye bile kalmıyor, doluyor. Bu okullarla birlikte ilimizdeki okul ve öğrenci sayısı artacak. Küçük ilçelerimiz Pazar, Artova ve Almus'da okullarımız var. Şuan bir projemizde Yeşilyurt'la ilgili var, olup olamayacağını bilemiyorum. Artova'da okulumuzla halk arasında çok güzel bir kaynaşma oldu. Öğrencilerin mağduriyeti diye düşünülüyor ama öğrencilerimiz oraya çok ciddi katlı sağladı" dedi.

Rektör Seyfikli, 3 bölümde Mühendislik Fakültesi'ne öğrenci alınacağını, Harita Mühendisliği'ne de öğretim üyesi aradıklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2010 Cuma 10:06:00
Güncelleme :23 Temmuz 2010 Cuma 18:08:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tokatlı IP: 78.162.196.xxx Tarih : 24.07.2010 01:19:42

8 seneden beri Tokat'ta görev yapan sivas ilinden gelme Sayın Seyfiklinin neler yapabildiği ortada...göreve başladığı günden itibaren bilmem kaç tane rektör yardımcısı, genel sekreter, inşaat yapı daire başkanı vb. değiştirdiği, üniversitede taşı taş üstüne koymadığını herkes biliyor. son olarakda kazan (kalorifer) dairesi sonradan yapılmış tıp fakültesini şehrin içine ne amaçla koyduğunu kimsede anlamadı sanırım. M. turgut Topbaş'tan sonra bu üniversite'ye ne verdin. Aynı senede kurulmuş üniversiteler aya gitti Gop ünv'si hala sayende emeklemekte. Yeter artık, gerçi mecburen bırakacaksın ama yinede yeter artık...git lütfen..tokat'a aşık birisi olarak git artık..sivasa hizmet et...