7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Niksar'da doğalgaz sevinci

NİKSAR'DA DOĞALGAZ MEŞALESİ YAKILDI

Tokat'ın Niksar ilçesinde düzenlenen törenle doğalgaz konutlara verildi.

Niksar Karayolları Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene Vali Şerif Yılmaz, AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, Niksar Kaymakamı Uğur Turan, Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, Tokat - Amasya Doğalgaz Dağıtım A.Ş. ve BOTAŞ yetkilileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Doğalgaz Niksar'a 88 kilometrelik bir boru hattı döşenerek yaklaşık 3 milyon TL'lik yatırımla ulaştırıldı. Törende; Tokat-Amasya Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Arslan ve BOTAŞ Çarşamba Şube Müdürü Yakup Aydın'nın konuşmasının ardından kürsüye gelen Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, doğalgazın Niksar'ın gelişimi için önemli olduğunu söyledi.

AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel ise Niksarlıların artık evlerinde ucuza, daha sağlıklı, daha kaliteli olan doğalgaz ile tanışarak ısınacaklarını kaydetti. Vali Yılmaz ise konuşmasında Tokat'a doğalgazın gelmesi aşamasında yoğun girişimler sonucunda kapsamın genişletilerek Erbaa ve Niksar ilçelerinin dağıtım bölgesi kapsamına dahil edildiğini hatırlattı. Vatandaşların medeni yaşam standartlarının gerçekleştirmesine yönelik her alanda yapılan yatırımlarda olduğu gibi doğal gaz kullanımı çalışmalarının da ülke sathında bir ağ gibi örülmeye devam etmekte olduğunu ifade eden Vali Yılmaz, "Hava kirliliğini gidermede vazgeçilmez bir enerji kaynağı olan doğal gaz yanma sonucunda çevre ve insan sağlığı üzerinde zararlı etkiler bırakan gazlar oluşturmaması nedeniyle çevre dostu genç bir enerji olarak bilinmektedir. Bugün itibari ile Niksar İlçemizde yaptığımız bu törenle çevre dostu doğal gazı konutlara vermeye başlıyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından doğalgaz meşalesi yakılarak konutlara doğalgaz verilmeye başlandı. Vali Yılmaz, Doğalgaz açılış töreninin ardından Tokat Milletvekili Dilek Yüksel ve beraberindekilerle birlikte Tokat-Niksar 150 Yataklı Devlet Hastanesinin yapılacağı alanda, SHECEK'e bağlı Adaiçi ve Genel Altyapı ile Çevre Düzenlemesi İnşaat Alanı ve Niksar Ayvaz Su ve Şişeleme Sanayi AŞ'de incelemelerde bulundu.

NİKSAR'DA DOĞALGAZ MEŞALESİ YAKILDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2010 Cuma 12:19:01
Güncelleme :26 Mart 2010 Cuma 12:21:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?