8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Niksar'da kollektör inşaatı

Tokat'ın Niksar İlçesi kanalizasyon şebekesini toplayıp, arıtma ünitesine taşıyacak olan "Ana Kolektör" inşaatı, törenle başlatıldı. 

Niksar Belediyesi'nin çevre duyarlılığının bir göstergesi olarak kabul edilen, Tokat ve çevresinde altyapıya yönelik yapılan en büyük yatırımlardan olan "Ana Kolektör" inşaatı törenine halk yoğun ilgi gösterdi. Niksar Kaymakamı Mustafa Karabina, Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin ve daire müdürlerinin katıldığı törende, Niksar Müftüsü Selahattin Şanver'in okuduğu dualarla kurban kesildi. Törende konuşma yapan Başkan Şahin, kolektör inşaatı bittiğinde Niksar'ın ortasından akan Çanakçı Deresi ve Kelkit Irmağı'nın, şehir atıklarından kurtarılacağını söyledi. Başkan Şahin, "Tertemiz akacak olan Çanakçı Deresi'nin kenarı mesire alanına dönüşecek, Kelkit Irmağı ovaya bereket kaynağı olacak" dedi. 

Niksar Belediyesi tarafından hayata geçirilen projenin 2 milyon YTL'ye yakın bir maliyetteki büyük yatırımı, Çeltikçioğlu firmasının 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlaması bekleniyor. 

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2006 Cumartesi 12:56:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
syildirim IP: 88.241.215.xxx Tarih : 20.06.2006 20:09:28
niksar için iyi bir başlangıç kutluyorum.İnşa edilmiş bir çok yapinın ve iş yerlerinin tuğla görünümünde olması niksara eski bakımsız ve soguk havası veriyor kentimizi güzelleştirelim kampanyası ile bu yapıların sıva ve badana boyalarının yapılması kente güzel ve temiz görünüm kazandıracaktır. Basit ama önemli.