26
Nisan
2024
Cuma
TOKAT

O proje için ağaçlar kesildi

Tokat Sanayi Sitesi'nde 10 milyon euroluk proje için ağaçların kesilmesine bazı esnaflar karşı çıktı.

Tokat Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından 2009 yılında AB'ne sunulan ve kabul edilen yaklaşık 10 milyon euro bütçeli 'Küçük Sanayicilerin Büyük Girişimi Projesi'nin inşa edileceği yaklaşık bin 600 metre karelik alanda bulunan çam ve meyve ağaçları yasal izinler alınarak kesildi. Sanayi Sitesi esnaflarından bazıları ise ağaçların biranda kesilerek ortadan kaldırmasına karşı tepkisini dile getirdi.

Esnaflardan Ayhan Dönmezoğlu, 1977 yılında dikilen ağaçların hafta sonu kesildiğini, işyerlerine geldiklerinde ağaçların kesilmiş olduğunu fark ettiklerini kaydetti. Uzun yıllarda yetişrek büyüyen ağaçların kesilmesine üzüldüklerini ifade eden Dönmezoğlu, projenin Osb'de boş alanlarda yapılabileceği kanaatinde olduklarını söyledi.

Esnaflardan Hüsnü İspirli de ağaçların kesilerek boşalan alana hizmet getirilmesinin doğru olmadığı kanaatinde olduğunu belirterek, "OSB'de boş araziler dururken buradaki yetişmiş ağaçların kesilmesine karşıyım. Bir ağacın yetişmesi bir insan yetişmesinden uzun zaman alıyor. Burası biraz bakımsızdı ama bakım yapılabilirdi" diye konuştu.

...
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2013 Salı 12:26:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?